Κοσμος

Συρία: Οι Αμερικάνοι αποχώρησαν και κατέστρεψαν και τη βάση τους

Το ίδιο θα κάνουν και στη Λάιφ Στόουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμερικανοί στρατιώτες
Αμερικανοί στρατιώτες © EPA/TURKISH DEFENCE MINISTRY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Οι Αμερικανοί στρατιώτες κατέστρεψαν τη βάση τους στο Τελ Μπαϊντάρ της Συρίας πριν αποχωρήσουν.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες κατά την αποχώρησή τους από τη Συρία κατέστρεψαν τη βάση τους, στην οποία υπήρχε ένας διάδρομος προσγείωσης για στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη καθώς και ένα ελικοδρόμιο, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο Sana.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η βάση κοντά στο Τελ Μπαϊντάρ καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Αμερικανούς.

Εκτός αυτού, οι Αμερικανοί στρατιώτες ετοιμάζονται να εκκενώσουν και τη βάση Λάιφ Στόουν, κοντά σε ένα φράγμα του ποταμού Ευφράτη, στην επαρχία Χασάκα.

Πριν από μερικές ημέρες ο συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχε καταστρέψει και τη στρατιωτική βάση του κοντά στο Κομπάνι, που απέχει 150 χιλιόμετρα από το Χαλέπι.

 

Στο Ιράκ οι Αμερικανοί στρατιώτες που αποχωρούν από τη Συρία

Χθες, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε πως το σύνολο των περίπου 1.000 αμερικανικών στρατευμάτων που αποσύρονται από τη βόρεια Συρία, αναμένεται να μεταφερθούν στο δυτικό Ιράκ και να συνεχίσουν την εκστρατεία ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και «να βοηθούν στην άμυνα του Ιράκ».

«Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη βορειοανατολική Συρία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς...μιλάμε για βδομάδες όχι για μέρες», είπε ο Έσπερ σε δημοσιογράφους, εν πτήσει για την Μέση Ανατολή.

«Η υπάρχουσα στρατηγική είναι αυτές οι δυνάμεις να μεταφερθούν στο βόρειο Ιράκ» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως αυτές αριθμούν περίπου 1.000.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.