- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν και Μέρκελ καλούν την Τουρκία να τερματίσει την επίθεση στην Συρία
«Κινδυνεύει να δημιουργήσει μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση»
«Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, θα παραμείνουμε σε συντονισμό, όπως κάναμε για να γνωστοποιήσουμε στους Τούρκους τον τερματισμό των πωλήσεων όπλων» είπαν Μέρκελ και Μακρόν
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ζήτησαν από κοινού σήμερα από την Τουρκία να τερματίσει την πολεμική επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία, που «κινδυνεύει να δημιουργήσει μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση και να βοηθήσει στην επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους».
«Συνομιλήσαμε, ο ένας με τον πρόεδρο Τραμπ, ο άλλος με τον πρόεδρο Ερντογάν και περάσαμε το ξεκάθαρο μήνυμα της κοινής μας βούλησης για τον τερματισμό αυτής της επίθεσης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας πριν από το δείπνο με την γερμανίδα καγκελάριο στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Πεποίθησή και των δύο μας είναι ότι αυτή η επίθεση δημιουργεί το κίνδυνο από την μία πλευρά, και το διαπιστώνουμε ήδη επί του πεδίου, να δημιουργηθεί μία μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση και, από την άλλη πλευρά, να βοηθήσει στην επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος συγκαλεί απόψε έκτακτο αμυντικό συμβούλιο.
«Μίλησα επί μία ώρα με τον πρόεδρο Ερντογάν, πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Τουρκίας. Αλλά πιστεύουμε επίσης ότι πρέπει να τεθεί ένα τέλος σε αυτήν την τουρκική επέμβαση διότι υπάρχουν ανθρωπιστικοί λόγοι και δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτήν την κατάσταση κατά των Κούρδων», πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ.
«Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, θα παραμείνουμε σε συντονισμό, όπως κάναμε για να γνωστοποιήσουμε στους Τούρκους τον τερματισμό των πωλήσεων όπλων, αλλά επίσης και στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε τις επόμενες ώρες και ημέρες», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Κάλεσε επίσης του Ευρωπαίους να ενωθούν «σε αυτήν την ευρωπαϊκή και διεθνή δύσκολη, αλλά και ανησυχητική συγκυρία».
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει την πολυτέλεια των μάταιων καυγάδων, των μικρών τσακωμών ή την επισώρευσης εσωτερικών κρίσεων στις εντάσεις του κόσμου που ήδη μάς επηρεάζουν», κατέληξε ο Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας ότι η κατάσταση δεν επιτρέπει ούτε τυφλότητα ούτε αδυναμία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.