- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδίκασε ξανά τις τουρκικές ενέργειες
Σε συνεχή επαφή συμφώνησαν να βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν
Σε συνεχή επαφή συμφώνησαν να βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης Οκτωβρίου, όπου θα τεθούν οι έκνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Πρόδρομος Προδρόμου.
Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας, συζητώντας για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός του τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ, αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Μακρόν, προσθέτει ο κ. Προδρόμου, συζήτησαν για τους τρόπους αντίδρασης μπροστά σε αυτές τις παράνομες τουρκικές ενέργειες και συμφωνήθηκε όπως Κύπρος και Γαλλία βρίσκονται σε συνεχή επαφή τις επόμενες ημέρες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 Οκτωβρίου.
Σημειώνει, τέλος, πως ο Πρόεδρος Μακρόν επανέλαβε τη γαλλική θέση, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και εκφράζοντας τη θέση ότι αυτές οι επεμβάσεις που εκφεύγουν του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου, πρέπει να τερματιστούν.
Υπενθυμίζεται ότι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την περασμένη Παρασκευή, θα εγγράψει το θέμα των νέων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ηχητικό με τον διάλογο της 7χρονης με τον δήμιο της που πάγωσε το δικαστήριο
Προειδοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά από επικοινωνία με την πρόεδρο της Κομισιόν
Ο Λευκός Οίκος τον αποκάλεσε «άρρωστο άνθρωπο»
Η Ναργκίς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και λαμβάνει ανεπαρκή φροντίδα
Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ αποφάσισαν να επιτρέψουν και πάλι τη χρήση των βάσεών τους
Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για διατάραξη της τάξης και για κατοχή επιθετικού όπλου και παραμένει υπό κράτηση
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2024 σε ποινή ενός έτους φυλάκισης
Η αντίδραση της υπαλλήλου ήταν αποστομωτική
«Είναι τέλεια και υγιής», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου για την κόρη της
Συνέντευξη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στον Στίβεν Κόλμπερτ
Λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η δίκη
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους έχουν επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
Σε καραντίνα αεροσυνοδός στο Άμστερνταμ, υπό επιτήρηση επιβάτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Οι συγκεκριμένες ποικιλίες χρησιμοποιούνται κυρίως για κομπόστες
Ωστόσο, υπάρχει και μία μικρή αισιόδοξη πλευρά για τους ταξιδιώτες
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι συνομιλίες υπογράμμισαν τη «στενή σχέση» ΗΠΑ και Αγίας Έδρας
Το trend αποδίδεται κυρίως σε έναν ανώνυμο TikToker
Εμπλέκονται 28 μέλη του πληρώματος
Μία επίλεκτη ομάδα φοιτητών προετοιμάζεται αθόρυβα για δολιοφθορές και παρεμβάσεις σε όλη την Ευρώπη
Πέντε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.