Κοσμος

Ακτιβισμός πήγε στραβά - Ψέκασαν το ΥΠΟΙΚ με πυροσβεστικό (video)

Έριξαν κόκκινη μπογιά, αλλά η μάνικα δεν τους έκανε το χατίρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Fake blood sprayed on Treasury in Extinction Rebellion protest

Ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής ψέκασαν με κόκκινη μπογιά κυβερνητικό κτίριο μέχρι που η μάνικα έσκασε στα χέρια τους.

Ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής στο Λονδίνο αποφάσισαν να ψεκάσουν με κόκκινη μπογιά το υπουργείο Οικονομικών, αλλά η μάνικα δεν τους έκανε το χατίρι.

Μέλη του κινήματος Extinction Rebellion αγόρασαν πυροσβεστικό όχημα από το e-Bay με σκοπό να ρίξουν 1.800 λίτρα κόκκινης μπογιάς σαν αίμα στο ηλικίας 100 ετών μεγάλο κτίριο ανάμεσα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Ο ακτιβιστής, όμως, δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία χειρισμού της μάνικας και έχασε τον έλεγχο.

Μετά το συμβάν, τέσσερις ακτιβιστές στάθηκαν πάνω στο πυροσβεστικό όχημα στο οποίο είχε αναρτηθεί ένα πανό που έγραφε: «Σταματήστε να χρηματοδοτείτε τον θάνατο του κλίματος». Τα σκαλιά του Υπουργείου Οικονομικών είχαν πλημμυρίσει με κόκκινη μπογιά, ενώ στους τοίχους του οι ακτιβιστές έγραψαν με σπρέι το σύνθημα «Σταματήστε να χρηματοδοτείτε την κλιματική αλλαγή».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συλλήψεις πέντε ανδρών και τριών γυναικών με την κατηγορία της πρόκλησης εγκληματικής βλάβης. Πρόβλημα για την αστυνομία δημιούργησε το πυροσβεστικό όχημα, καθώς ο οδηγός έφυγε παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ