- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζαμάλ Κασόγκι: Ένας από τους γιους του υπερασπίζεται το Ριάντ
Έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στο δικαστικό σύστημα
Ένας από τους γιους του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι υπερασπίστηκε το Ριάντ.
Ένας από τους γιους του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι υπερασπίστηκε τις αρχές της χώρας που κατηγορήθηκαν για τον φόνο του πατέρα του πριν ένα χρόνο.
Ο Κασόγκι, που κάποτε ήταν προσκείμενος στο σαουδαραβικό καθεστώς προτού γίνει σφοδρός επικριτής του, δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου 2018 στη διάρκεια μιας επιχείρησης που διεξήγαγαν πράκτορες που είχε στείλει το Ριάντ. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η σορός του.
Το Ριάντ, αφού αρχικά αρνήθηκε τον φόνο, παρουσίασε πολλές αντικρουόμενες εκδοχές για το περιστατικό και πλέον υποστηρίζει ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε σε μια επιχείρηση που δεν είχε την έγκριση των αρχών από «ανεξέλεγκτους» πράκτορες που πλέον δικάζονται στη Σαουδική Αραβία.
Σε ανάρτησή του στο Twitter o Σάλαχ Κασόγκι, που ζει στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στο δικαστικό σύστημα της χώρας, ενώ καταφέρθηκε εναντίον όσων, όπως λέει, προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την υπόθεση.
«Πέρασε ένας χρόνος από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μου πατέρα. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου αντίπαλοι και εχθροί στη Δύση και την Ανατολή προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την υπόθεση (…) για να πλήξουν τη χώρα μου και τους ηγέτες της», έγραψε.
«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα του βασιλείου και στην ικανότητά του να αποδίδει δικαιοσύνη (και να τιμωρεί) όσους ευθύνονται για αυτό το φρικτό έγκλημα», πρόσθεσε.
Η εφημερίδα Washington Post είχε γράψει τον Απρίλιο ότι τα παιδιά του Κασόγκι, περιλαμβανομένου του Σάλαχ, είχαν λάβει σπίτια αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από τις σαουδαραβικές αρχές αλλά και πολλές χιλιάδες δολάρια μηνιαίως. Η οικογένεια του δημοσιογράφου διέψευσε τις πληροφορίες.
Τον Δεκέμβριο του 2018 η αμερικανική Γερουσία υιοθέτησε ομόφωνα απόφαση με την οποία απέδιδε την ευθύνη για τη δολοφονία Κασόγκι στον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η CIA εκτιμά ότι τη δολοφονία ζήτησε ο ίδιος ο πρίγκιπας.
Εξάλλου τον προηγούμενο Ιούνιο η εισηγήτρια του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις Ανιές Καλαμάρ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για να ξεκινήσει έρευνα για τις ευθύνες του μπιν Σαλμάν στην υπόθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.