- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Οι 182 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης πριν από μία εβδομάδα από το γαλλικό διασωστικό πλοίο Ocean Viking.
Η Ρώμη επέτρεψε την αποβίβαση 182 μεταναστών που διασώθηκαν στην Μεσόγειο, στη δεύτερη σχετική άδεια που έδωσαν οι ιταλικές αρχές μέσα σε μια εβδομάδα, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η οργάνωση Μεσόγειος SOS.
Οι 182 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης πριν από μία εβδομάδα από το γαλλικό διασωστικό πλοίο Ocean Viking, το οποίο διαχειρίζονται οι ΜΚΟ Μεσόγειος SOS και Γιατροί χωρίς σύνορα (MSF), και θα αποβιβαστούν στην Μεσίνα της Σικελίας, τόνισε με ανάρτηση στο twitter η ΜΚΟ.
Την γνωστοποίηση της είδησης επιβεβαίωσαν πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών με δηλώσεις τους στην εφημερίδα La Stampa.
«Είμαστε ανακουφισμένοι από το γεγονός ότι για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, η Ιταλία ανοίγει ένα λιμάνι για ανθρώπους που διασώθηκαν στη Μεσόγειο», επισήμανε η Μεσόγειος SOS.
Στις 17 Σεπτεμβρίου, η Ρώμη είχε δώσει άδεια στο Ocean Viking να αποβιβάσει στη Λαμπεντούζα 82 μετανάστες που έχει διασώσει το πλήρωμα του πλοίου.
Η Ιταλία απαγόρευσε επί 15 μήνες σε ανθρωπιστικά πλοία, ναυλωμένα από τις ΜΚΟ, να εισέλθουν στα χωρικά της ύδατα, συγκεκριμένα από τις 9 Ιουνίου 2018 όταν η προηγούμενη ιταλική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να δεχθεί 630 επιζώντας του πλοίου Aquarius, του προηγούμενου πλοίου της Μεσόγειος SOS.
Αυτή η μεταστροφή πολιτικής έρχεται μετά την αποχώρηση του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, που τηρούσε σκληρή αντιμεταναστευτική στάση.
Υπουργοί Εσωτερικών από πέντε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν σήμερα στην Μάλτα για να συμφωνήσουν σε ένα μηχανισμό αυτόματης ανακατανομής των μεταναστών, ώστε να τερματιστούν οι κατά περίπτωση διαπραγματεύσεις σε κάθε επιχείρηση διάσωσης στη Μεσόγειο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.