- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Μαύρος πάνθηρας έκανε βόλτες σε στέγη (εικόνες, video)
Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως πραγματικό περιστατικό
Ένας νεαρός μαύρος πάνθηρας έκοβε βόλτες σε στέγη κτιρίου σε πόλη της Γαλλίας. Πλέον βρίσκεται στα χέρια των αρχών.
Κατάπληκτοι έμειναν κάτοικοι της πόλης Αρμεντιέρ στη βόρεια Γαλλία όταν είδαν έναν νεαρό μαύρο πάνθηρα να κάνει βόλτες στις στέγες σπιτιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη και το άγριο ζώο επί μία σχεδόν ώρα περπατούσε στο περβάζι στον δεύτερο όροφο ενός κτιρίου και μπαινόβγαινε σε ένα ανοιχτό παράθυρο διαμερίσματος.
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία που έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την περίπτωση που το αιλουροειδές πήδαγε στο έδαφος. Παράλληλα, διασώστες μπήκαν με προσοχή στο κτίριο ώστε να μην τρομάξει το άγριο ζώο, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ένας κτηνίατρος εφοδιασμένος με βελάκια με ηρεμιστικό φάρμακο.
Σύμφωνα με τον Kader Laghouati από τον Σύνδεσμο Προστασίας Ζώων που μίλησε στην εφημερίδα «La Voix du Nord», ο μαύρος πάνθηρας ήταν περίπου 5 ή 6 μηνών και ζύγιζε 20 κιλά. Το ζώο είχε εξημερωθεί από τον ιδιοκτήτη του και δεν ήταν καθόλου επιθετικό, ενώ βρισκόταν και σε καλή κατάσταση.
Ο πάνθηρας, πριν τον πιάσουν, κατέβηκε τις σκάλες του κτιρίου και βρέθηκε στο διαμέρισμα μία οικογένειας μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα κορίτσι 15 ετών. Σύμφωνα με την μητέρα του κοριτσιού ωστόσο που μίλησε στην ίδια εφημερίδα, το ζώο δεν ήταν επιθετικό.
Ο πάνθηρας παραδόθηκε τελικά στον Σύνδεσμο Προστασίας Ζώων προκειμένου να περάσει τη νύχτα. Σύμφωνα με την «La Voix du Nord», πλέον έχει μεταφερθεί σε προορισμό που δεν έχει ανακοινωθεί. Όσον αφορά στον ιδιοκτήτη του, αναζητείται από τις γαλλικές αρχές.
Όπως εξηγεί το BBC, η αστυνομία θέλει να μιλήσει στον ιδιοκτήτη για το γεγονός ότι έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπους και για να ανακαλύψει επίσης από που πήρε το άγριο ζώο. Από την άλλη, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Άγριας Ζωής θέλουν να μάθουν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατούνταν το ζώο.
Αστυνομική πηγή δήλωσε πάντως στην «La Voix du Nord» ότι μόνο ένας ζωολογικός κήπος θα μπορούσε να λάβει άδεια για να κρατήσει ένα τέτοιο ζώο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να πυροβολήσουν το ζώο στην περίπτωση που γινόταν επιθετικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή
Πρώτη συνομιλία των δύο χωρών μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα
Εάν πληγούν ενεργειακές υποδομές της
Το ζευγάρι απαντά σε αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Τομ Μπάουερ που ισχυρίζονται ότι η Μέγκαν «έκανε πλύση εγκεφάλου» στον Χάρι
Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα - H ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς φιλοσόφους όλων των εποχών
Ποιος φέρεται να είναι ο διάσημος καλλιτέχνης;
Η αποστολή του HMS Dragon στην Κύπρο άργησε, καθώς η στρατηγική αξιοπιστία της βρετανικής κυβέρνησης φθίνει επικίνδυνα
Ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στο Νέο Δελχί επιβεβαίωσε την άρση του αποκλεισμού εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης
Κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ με νεκρά ηγετικά στελέχη των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά
Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με πλήρη καταστροφή των ενεργειακών υποδομών - Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά το νέο χτύπημα - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.