Κοσμος

Ουκρανία και Ρωσία ανταλλάσσουν αιχμαλώτους

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
oleg-sentsov.jpg
Όλεγκ Σέντσοφ © EPA/Russian High Commissioner for Human Rights Press Center HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ουκρανία και Ρωσία ανταλλάσσουν αιχμαλώτους. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωστοποίησε σήμερα ότι δεν έχει γίνει ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία, διευκρινίζοντας πως η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, αναιρώντας, τουλάχιστον εν μέρει, ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας κατά την οποία ουκρανοί αιχμάλωτοι, ανάμεσά τους ναύτες και ο σκηνοθέτης Όλεγκ Σέντσοφ, επιστρέφουν αεροπορικώς στη χώρα.

Το Κίεβο ελπίζει να εξασφαλίσει την απελευθέρωση δεκάδων κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων 24 στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, που αιχμαλωτίστηκαν πέρυσι στο Στενό του Κερτς, και του σκηνοθέτη Όλεγκ Σέντσοφ.

Νωρίτερα, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανέφερε μέσω Facebook ότι Ουκρανοί αιχμάλωτοι, ανάμεσά τους ναύτες και ο σκηνοθέτης Όλεγκ Σέντσοφ, επιστρέφουν αεροπορικώς στην Ουκρανία μετά την ολοκλήρωση ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη Ρωσία. Ωστόσο, δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα για σχόλια.

Οι ρωσικές αρχές μετέφεραν τον Σέντσοφ από μια απομακρυσμένη φυλακή στην Αρκτική στη Μόσχα, εν μέσω συνομιλιών που διεξήγαγαν με το Κίεβο για μια πιθανή ανταλλαγή αιχμαλώτων, είχαν μεταδώσει χθες Πέμπτη τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και Interfax χθες Πέμπτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ