Οι ΗΠΑ δεν συμφώνησαν στη βοήθεια των 20εκ. για τον Αμαζόνιο
Επειδή η πρωτοβουλία των G7 απέτυχε να συμπεριλάβει διαβουλεύσεις με τον Μπολσονάρου
Οι ΗΠΑ δεν συμφώνησαν στο πακέτο οικονομικής βοήθειας 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο.
Οι ΗΠΑ δεν συμφώνησαν στο πακέτο οικονομικής βοήθειας 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο, το οποίο ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη σύνοδο κορυφής της G7, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Ο Γκάρετ Μάρκις ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να βοηθήσει την Βραζιλία να καταστείλει τις πυρκαγιές και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι σε συντονισμό με την βραζιλιάνικη κυβέρνηση.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Βραζιλία στις προσπάθειές της για την καταπολέμηση αυτών των πυρκαγιών και δεν συμφώνησαν σε μια κοινή πρωτοβουλία της G7 που απέτυχε να συμπεριλάβει διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο (Ζαΐχ) Μπολσονάρου», τόνισε ο Αμερικανός εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του.
Χαρακτηρίζοντας την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αμαζονία μια παγκόσμια επείγουσα ανάγκη, ο Μακρόν προώθησε αυτή την οικολογική καταστροφή ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων στην σύνοδο στο Μπιαρίτς, της οποίας προήδρευσε.
Σε μια συνέντευξη Τύπου την τελευταία μέρα της συνόδου, πλάι στον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως οι ηγέτες των κρατών της G7 συζήτησαν εις βάθος το ζήτημα των πυρκαγιών, ανακοινώνοντας ότι θα προσφέρουν 20 εκατομμύρια δολάρια σε εκείνες τις χώρες που βρίσκονται στη λεκάνη του Αμαζονίου και επιδιώξουν βοήθεια.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν παρευρέθηκε στη σύσκεψη των ηγετών για τη βιοποικιλότητα και τον κλίμα που έγινε την Δευτέρα. Ερωτηθείς το γιατί, ο Μακρόν απάντησε ότι ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους είχε διμερείς συναντήσεις να παρευρεθεί.
«Δεν ήταν στην αίθουσα, αλλά η ομάδα του ήταν», είπε ο Μακρόν. «Δεν πρέπει να διαβάζετε το οτιδήποτε για την απουσία του Αμερικανού προέδρου…Οι ΗΠΑ είναι μαζί μας στη βιοποικιλότητα και στην πρωτοβουλία για τον Αμαζόνιο», υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.