- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μπολσονάρου: «Ναι» στα 20 εκ. αν ο Μακρόν αποσύρει τις προσβολές
Χθες βράδυ η Βραζιλία απέρριψε τη βοήθεια ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία πρότειναν οι χώρες της G7
Ο πρόεδρος Μπολσονάρου ζητά από τον ομόλογό του Μακρόν να «αποσύρει τις προσβολές» προκειμένου να δεχθεί τη βοήθεια της G7 για τις πυρκαγιές στην Αμαζονία.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα πως είναι έτοιμος να συζητήσει μια βοήθεια εκ μέρους της Ομάδας των Επτά (G7) προκειμένου να καταπολεμηθούν οι πυρκαγιές στην Αμαζονία, αν ο αρχηγός του γαλλικού κράτους Εμανουέλ Μακρόν «αποσύρει τις προσβολές (του)».
«Κατ΄αρχάς ο κύριος Μακρόν πρέπει να αποσύρει τις προσβολές που πρόφερε σε βάρος μου», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, αναφερόμενος στις κατηγορίες του Γάλλου προέδρου ότι ο Μπολσονάρου είπε «ψέματα» για τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις του.
«Κατ΄αρχάς με χαρακτήρισε ψεύτη και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, είπε πως η κυριαρχία μας στην Αμαζονία είναι ένα ανοικτό θέμα», είπε ο Μπολσονάρου προτού συναντηθεί με τους εννέα κυβερνήτες των Πολιτειών της Αμαζονίας.
«Προτού συζητήσω και δεχθώ οτιδήποτε από τη Γαλλία (...) (ο κ. Μακρόν) πρέπει να πάρει πίσω τα λόγια του και με αφετηρία το σημείο αυτό μπορούμε να μιλήσουμε», δήλωσε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.
Χθες βράδυ, η Μπραζίλια απέρριψε κοφτά τη βοήθεια ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία πρότειναν οι χώρες της G7 για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αμαζονία, συνιστώντας στον Γάλλο πρόεδρο να ασχοληθεί «με το σπίτι του και τις αποικίες του».
«Ευχαριστούμε [σ.σ. τη G7 για την προσφορά της βοήθειας], αλλά τα μέσα αυτά ίσως να είναι πιο προσήκον να διατεθούν για την αναδάσωση της Ευρώπης», ανέφερε ο Ονίξ Λορενζόνι, γενικός γραμματέας της βραζιλιάνικης προεδρίας, μια θέση αντίστοιχη με αυτή του πρωθυπουργού σε χώρες όπως η Γαλλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.