- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στη Μόσχα ο Ερντογάν στις 27 Αυγούστου
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ο Ερντογάν σκοπεύει να πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στη Ρωσία την Τρίτη, 27 Αυγούστου
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, σε επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού στη βορειοδυτική Συρία προκαλούν ανθρωπιστική κρίση και απειλούν την εθνική ασφάλεια της χώρας του.
Ο συριακός στρατός έχει περικυκλώσει τους αντάρτες και ένα τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο στη βορειοδυτική Συρία, στις επιχειρήσεις που διεξάγει για να ανακτήσει τα εδάφη και τις πόλεις που έχασε το καθεστώς τα προηγούμενα χρόνια. Το φυλάκιο, κοντά στην πόλη Μόρεκ, είναι το ένα από τα 12 που εγκατέστησε η Τουρκία με βάση τη συμφωνία της με τη Μόσχα και την Τεχεράνη πριν από δύο χρόνια για να περιοριστούν οι συγκρούσεις μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των ανταρτών.
Η Άγκυρα στηρίζει κάποιες από τις ανταρτικές οργανώσεις στην περιοχή του Ιντλίμπ, ενώ η Ρωσία και το Ιράν στηρίζουν τον Άσαντ.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι οι επιθέσεις του συριακού στρατού παραβιάζουν την εκεχειρία στο Ιντλίμπ και πλήττουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης στη Συρία, ανέφερε η τουρκική προεδρία.
Λίγο αργότερα, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ο Ερντογάν σκοπεύει να πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στη Ρωσία την Τρίτη, 27 Αυγούστου.
Μιλώντας σε μια εκδήλωση για την επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα συζητήσει τις εξελίξεις στη βορειοδυτική Συρία σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει τις επόμενες ημέρες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε τον άμεσο τερματισμό των μαχών στη Συρία. Πρόσθεσε όμως ότι οι τουρκικές δυνάμεις παραμένουν στο Μόρεκ από επιλογή και όχι από ανάγκη. "Κανείς δεν μπορεί να κρατήσει παγιδευμένους τους στρατιώτες μας. Συζητάμε το ζήτημα αυτό με τη Ρωσία και το Ιράν. Βρισκόμαστε εκεί όχι επειδή δεν μπορούμε να φύγουμε αλλά επειδή δεν θέλουμε να φύγουμε. Είμαστε εκεί με βάση τη συμφωνία που κάναμε με τη Ρωσία", είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, από τον Λίβανο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
26.852 ο αριθμός των συλλήψεων - Τι αναφέρει ΜΚΟ
«Είδα το χέρι μου να λείπει» - Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης της έφηβης
Στη Γαλλία το ποσοστό ανήλθε στο 55%
Χιλιάδες κρατούμενοι με την κατηγορία της «εχθρότητας» προς τον Θεό
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.