- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Σλοβενία επιμηκύνει τον φράκτη – εμπόδιο στους μετανάστες
Η αστυνομία της χώρας κατέγραψε 7.415 παράτυπους μετανάστες τους πρώτους επτά μήνες του έτους
Η Σλοβενία ξεκίνησε τις εργασίες για ένα επιπλέον τμήμα φράχτη με σκοπό να αναχαιτίσει έναν αυξανόμενο αριθμό μεταναστών
Η Σλοβενία ξεκίνησε τις εργασίες για ένα επιπλέον τμήμα ενός φράχτη κατά μήκος των νότιων συνόρων της με την Κροατία με σκοπό να αναχαιτίσει έναν αυξανόμενο αριθμό μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα παράνομα.
Η αστυνομία της Σλοβενίας κατέγραψε 7.415 παράτυπους μετανάστες τους πρώτους επτά μήνες του έτους, μια αύξηση 56% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, καθώς περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να φθάσουν σε πλούσιες δυτικές χώρες μέσω των Βαλκανίων.
Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση υπέγραψε ένα συμβόλαιο με τη σερβική εταιρία Legi-SGS για την κατασκευή 40 χλμ. φράκτη στα σύνορα με την Κροατία. Μετά την ολοκλήρωση του τμήματος αυτού το συνολικό μήκος του φράκτη θα φθάνει τα 219 χλμ. και θα καλύπτει σχεδόν το ένα τρίτο των συνόρων της Σλοβενίας με την Κροατία. Το σύνολο των χερσαίων και των θαλάσσιων συνόρων της Σλοβενίας είναι 1.370 χλμ.
«Ο φράκτης θα κατασκευαστεί προσωρινά σε περιοχές όπου είναι απαραίτητο προκειμένου να αποτραπούν παράνομες διελεύσεις των κρατικών συνόρων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων και των περιουσιών τους», δήλωσε η Ιρένα Λίκαρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
Φωτογράφος του Reuters κοντά στο χωριό Πρέλοκα στη νότια Σλοβενία είδε κατασκευαστικές εργασίες υπό εξέλιξη στο σημείο.
Η Λίκαρ δήλωσε πως το ακριβές χρονοδιάγραμμα και η τοποθεσία για την κατασκευή του φράχτη δεν θα δημοσιοποιηθούν.
Η Σλοβενία άρχισε να κατασκευάζει έναν συνοριακό φράχτη στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015 όταν μέσα σε έξι μήνες περίπου μισό εκατομμύριο παράτυποι μετανάστες πέρασαν από τη χώρα.
Αυτό το νέο τμήμα του φράχτη θα έχει ύψος περίπου 2,5 μέτρα και κατασκευάζεται στις όχθες του ποταμού Κόλπα ανάμεσα στη Σλοβενία και την Κροατία.
Η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν συναντά μεγάλες αντιδράσεις στη Σλοβενία, αν και ορισμένες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών τάσσονται εναντίον του φράχτη από συρματόπλεγμα.
Οι περισσότεροι παράτυποι μετανάστες είναι από το Πακιστάν, την Αλγερία, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο και το Μπανγκλαντές. Μόνο ένα μικρό ποσοστό τους επιδιώκει να λάβει άσυλο στη Σλοβενία, με τους περισσότερους να συνεχίζουν το ταξίδι τους στη γειτονική Ιταλία και την Αυστρία.
Τον περασμένο μήνα η ιταλική και η σλοβενική αστυνομία ξεκίνησαν κοινές συνοριακές περιπολίες στην προσπάθεια να αναχαιτίσουν τη ροή των παράτυπων μεταναστών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.