Κοσμος

Σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να πάρει λύτρα από τον πατέρα του

Ένας 15χρονος στη Νιγηρία ήθελε με τους συνεργούς του να αγοράσουν καινούργια ρούχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλέφωνο
Τηλέφωνο/© Pixabay

Σκηνοθετημένη η απαγωγή ενός 15χρονου στη Νιγηρία, ο οποίος ζητούσε λύτρα από τον πατέρα του για να αγοράσει καινούργια ρούχα.

Λύτρα ύψους 500.000 νάιρα (1.250 ευρώ) ζήτησαν ως λύτρα οι απαγωγείς ενός εφήβου στη Νιγηρία. Μόνο που στο... κόλπο ήταν και το φερόμενο θύμα. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 15χρονου και των συνεργών του, καθώς η απαγωγή ήταν σκηνοθετημένη. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 15 έως 22 ετών. «Είχαν σκηνοθετήσει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας της πολιτείας Πλατό Τέρνα Τιόπεβ. Ο αξιωματικός πρόσθεσε ότι το κίνητρο των συλληφθέντων ήταν να αγοράσουν καινούργια ρούχα με τα χρήματα αυτά.

Λίγες ημέρες πριν από τη σκηνοθετημένη απαγωγή, ο πατέρας του παιδιού είχε πουλήσει το αυτοκίνητό του για να πληρώσει τα έξοδα για το σχολείο των παιδιών του και τους λογαριασμούς του σπιτιού. Το ποσό που πήρε για το όχημα, ήταν 500.000 νάιρα, όσα δηλαδή και τα λύτρα.

«Τηλεφώνησαν στον πατέρα του και του είπαν ότι ο γιος του είχε μεταφερθεί σε μια άλλη πολιτεία κι ότι θα τον σκότωναν εάν ειδοποιούσε την αστυνομία» πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Συγκλονισμένος, ο πατέρας του εφήβου κάλεσε την αστυνομία έπειτα από κάποιες ημέρες. Οι ερευνητές κατάφεραν να τους βρουν σε ένα σπίτι στην ίδια πόλη, και να ξεδιαλύνουν την υπόθεση από το νούμερο του τηλεφώνου που χρησιμοποίησαν οι «ψεύτικοι» απαγωγείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ