- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Μην τσιμπάτε με το δόλωμα Τραμπ» (video)
Η απάντηση των 4 γυναικών του Κογκρέσου που στοχοποιούνται λόγω καταγωγής, φύλου, χρώματος
ΗΠΑ: «Δεν θα αναγκαστούμε να σωπάσουμε», απαντούν οι 4 γυναίκες του Κογκρέσου που έγιναν στόχος σφοδρής επίθεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Τέσσερις αμερικανίδες μέλη του Κογκρέσου με το κόμμα των Δημοκρατικών , οι οποίες ανήκουν σε εθνικές μειονότητες και το Σαββατοκύριακο δέχθηκαν σφοδρή επίθεση — χωρίς να κατονομαστούν — από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε μια σειρά ξενοφοβικών αναρτήσεών του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ανταπάντησαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην Ουάσινγκτον.
«Δεν θα εξαναγκαστούμε να σωπάσουμε», τόνισε η μαύρη βουλεύτρια της Μασαχουσέτης Αϊάνα Πρέσλι, η οποία κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ότι δεν έχει τη «χάρη, την ενσυναίσθηση, την συμπόνια και την ακεραιότητα που προϋποθέτει» το αξίωμα.
«Ενθαρρύνω όμως τους Αμερικανούς (...) να μην τσιμπήσουν το δόλωμα», πρόσθεσε η ίδια, βλέποντας στις επιθέσεις του δισεκατομμυριούχου μια προσπάθεια «περισπασμού», να αποσπαστεί η προσοχή από «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί».
Επίσης στόχος των προεδρικών αναρτήσεων, η Ιλάν Ομάρ κατηγόρησε από την πλευρά της τον Τραμπ, δράστη κατ’ αυτήν μιας «ανοικτά ρατσιστικής επίθεσης εναντίον τεσσάρων εγχρώμων μελών του Κογκρέσου», ότι προωθεί τις ιδέες των «λευκών εθνικιστών», της άκρας δεξιάς στις ΗΠΑ.
Η βενιαμίν του Κογκρέσου, η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές, είπε πως δεν της προκάλεσε «έκπληξη» η «ρητορική» του προέδρου, που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για ρατσισμό ήδη πολύ πριν γίνει ο ένοικος του Λευκού Οίκου.
Η μουσουλμάνα βουλεύτρια του Μίσιγκαν Ρασίντα Τλάιμπ από την πλευρά της απηύθυνε εκ νέου έκκληση να αρχίσει διαδικασία παύσης του προέδρου Τραμπ και παραπομπής του ενώπιον της δικαιοσύνης — πρόταση που διχάζει το Δημοκρατικό κόμμα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πιο σκληρή επίθεση» προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Στους 450.000 έφθασαν οι εκτοπισμένοι από τον Λίβανο
«Όσοι δεν καταθέσουν τα όπλα θα φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που το Τελ Αβίβ πλήττει εθνικές υποδομές του Ιράν
Απορρίφτηκε το αίτημα Τραμπ για άνευ όρων παράδοση της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους κατά του Ιράν
«Εχθρό» χαρακτήρισε το Ιράν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει μετά την επίθεση στο Ιράν να στραφεί προς την Κούβα
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ικανά να μεταφέρουν έκαστο έως 24 πυραύλους κρουζ
«Είμαστε σε αναβαθμισμένο επίπεδο ετοιμότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ένα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Αναβαθμίστηκε ο συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ
Ύστερα από πλήγμα σε βρετανική βάση, πολλές χώρες έχουν αναπτύξει στρατιωτικά μέσα στην Κύπρο
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.