- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Καθυστερεί η άφιξη του «Δράκου» στην Κύπρο λόγω… αυστηρού οκταώρου
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα θα χρειαστούν τελικά πάνω από δύο εβδομάδες για να φτάσει το ΗΜ Dragon στην Κύπρο
Το αντιτορπιλικό ΗΜ Dragon που έχει αποφασίσει να στείλει η Βρετανία στην Κύπρο έχει καθυστερήσει επειδή η ναυτική βάση όπου προετοιμάζεται λειτουργεί μόνο από τις 9 έως τις 5. Αυτό επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph επικαλούμενο πηγές ενός συνδικάτου.
Σύμφωνα με το συνδικάτο Prospect που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στην βάση του Πόρστμουθ, όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο το Dragon, το βρετανικό υπουργείο άμυνας για να μειώσει το κόστος έχει επιβάλει τις καθημερινές ένα αυστηρό ωράριο 9 με 5. Για αυτό και το Dragon δεν μπορεί να ετοιμαστεί πιο γρήγορα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Μάικ Κλάνσι.
Το συνδικάτο κάνει λόγο για αλλαγές στη σύμβαση παροχής υπηρεσιών στο λιμάνι, μετά τη συμφωνία του βρετανικού Υπουργείου 'Αμυνας με την εταιρεία Serco Marine Services, υποστηρίζοντας ότι η προηγούμενη 24ωρη λειτουργία έχει περιοριστεί, με συνέπεια να επηρεάζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Από την πλευρά της, η Serco απορρίπτει τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται κανονικά και ότι το βασικό ωράριο είναι από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, ενώ υπάρχει δυνατότητα υπερωριών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας θα χρειαστούν τελικά για το πλοίο πάνω από δύο εβδομάδες για να φτάσει στην Κύπρο. Και αυτό γιατί εκτός από τον χρονοβόρο ανεφοδιασμό του χρειάζεται και συντήρηση μιας εβδομάδας σε ξηρά αποβάθρα.
Ο υφυπουργός 'Αμυνας 'Αλ Καρνς δήλωσε ότι το πλοίο έπρεπε να υποβληθεί σε σειρά τεχνικών εργασιών και να αναδιαμορφωθεί για διαφορετική αποστολή πριν αναχωρήσει για την ανατολική Μεσόγειο. Γι αυτό και δεν πρόκειται να αποπλεύσει μέχρι οι μηχανικοί να ολοκληρώσουν «μια σειρά διαφορετικών εργασιών συντήρησης».
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Με αυτά και με τα άλλα ο Κιρ Στάρμερ δέχεται έντονη κριτική από την μια, γιατί μετά την έναρξη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή χρειάστηκαν 72 και πλέον ώρες για να πάρει την απόφαση να στείλει στην περιοχή ένα αντιτορπιλικό τύπου 45, όπως είναι το Dragon.
Και από την άλλη, οι επικριτές του λένε ενώ όλοι εκτιμούσαν ότι είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσει πολεμική σύγκρουση δεν είχε προνοήσει πολύ νωρίτερα. Είναι χαρακτηριστικό πως το βασιλικό ναυτικό του Ηνωμένου βασιλείου ενώ διαθέτει 6 αντιτορπιλικά τύπου 45, τα τρία είναι παροπλισμένα και συντηρούνται ενώ τα άλλα 3 θέλουν χρόνο για να ετοιμαστούν και να μπορέσουν να επιχειρήσουν όπου χρειαστεί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν θέλετε να συζητήσετε άλλα θέματα, μπορείτε να φύγετε», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τονίζει ότι η δυναμική του πολέμου αλλάζει υπέρ του Κιέβου
Η υπόθεση κλιμακώθηκε όταν η γυναίκα διαγνώστηκε με HPV
Είχαν αναπτύξει φοβίες για τον έξω κόσμο μετά την πανδημία της Covid-19
«Σήμερα η μεγαλύτερη μάχη για τη δημοκρατία στην Τουρκία δίνεται στη Σηλυβρία», δήλωσε
Τι αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Νέα εποχή συνεργασίας - Επαναφέρει πλήρως τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις
Δύο άτομα που επέβαιναν σε όχημα άνοιξαν πυρ αδιακρίτως σε κεντρική πλατεία και στη συνέχεια διέφυγαν
Ο 31χρονος Κόουλ Τόμας Άλεν κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ
Ενώ οι αρχές κυβερνοεγκλήματος έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα
Το κρίσιμο στοιχείο είναι ότι κάθε θεατής μπορούσε να ψηφίσει έως και 20 φορές
«Έχουμε περιθώριο μερικές εβδομάδες», δηλώνει αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
Ο πρώην καγκελάριος έχει θερμές σχέσεις με το Κρεμλίνο
Από τον Οκτώβριο του 2023, Χαμάς και Χεζμπολάχ έχουν εκτοξεύσει περίπου 40.000 ρουκέτες
Το «Πορτρέτο ενός νεαρού κοριτσιού» ανήκε σε Εβραίο συλλέκτη
Την πυροβόλησε, εξαφανίστηκε και γύρισε για να την αποτελειώσει
Στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης οι Εργατικοί μετά τη βαριά ήττα στις τοπικές εκλογές
Η Ισπανία διαβεβαιώνει ότι έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί μετάδοση
Ξεκίνησε η περίοδος του «Ήλιου του Μεσονυχτίου»
Μαζί με τον σύμβουλό του Νετζατί Οζκάν και τον δημοσιογράφο Μερντάν Γιαναρντάγ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.