- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
New York Times: Η Ελλάδα είναι η καλή είδηση της Ευρώπης
«H Ελλάδα ήταν η πρώτη που μπήκε στον λαϊκισμό και η πρώτη που βγήκε από αυτόν»
«Αν ψάχνετε για μια αισιόδοξη ιστορία στην Ευρώπη, δοκιμάστε την Ελλάδα», γράφει ο Ρότζερ Κόεν στους New York Times
«Η Ελλάδα είναι η καλή είδηση της Ευρώπης», τιτλοφορείται το άρθρο του δημοσιογράφου Ρότζερ Κόεν στους New York Times, με αφορμή την επικράτηση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
«Αν ψάχνετε για μια αισιόδοξη ιστορία στην Ευρώπη, δοκιμάστε την Ελλάδα. Ναι, καλά διαβάσατε. Έχοντας χάσει το ένα τέταρτο της οικονομίας της σε μια καταστροφική ύφεση, η Ελλάδα ξεπέρασε τα εμπόδια, με τη Δημοκρατία της άθικτη, οι εξτρεμιστές ηττήθηκαν και ο αντι-αμερικανισμός είναι πια ξεπερασμένος» γράφει ο Ρότζερ Κοέν και σημειώνει ότι «η Ελλάδα ήταν η πρώτη που μπήκε στον λαϊκισμό και η πρώτη που βγήκε από αυτόν».
Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ρότζερ Κόεν γράφει: «Μέσα από μια εκστρατεία στην οποία υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους των επιχειρήσεων, να ξεκολλήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, να προχωρήσει με την ψηφιακή μεταρρύθμιση, να προσελκύσει επενδύσεις και να φέρει την αποτελεσματικότητα στο δημόσιο τομέα, ο Μητσοτάκης έπεισε τους Έλληνες ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να μετατρέψει την λάμψη της ανάκαμψης σε βιώσιμη ανάπτυξη. Με την αυτοδυναμία στη Βουλή έχει τα μέσα για να προχωρήσει γρήγορα με το πρόγραμμά του».
Ωστόσο ο αρθρογράφος σημειώνει ότι το έργο του Μητσοτάκη δεν θα είναι εύκολο καθώς η Ελλάδα «παραμένει δέσμια των περιορισμών από τους πιστωτές όσον αφορά το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων» . «Ο νέος πρωθυπουργός είναι συνηθισμένος σε αυτές τις προκλήσεις» συνεχίζει ο αρθρογράφος και υπενθυμίζει μια συνάντηση που είχε το 2013 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του είχε πει ότι «η χώρα έχει τεντωθεί στα όριά της».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.