- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
BBC: 3 γυναίκες στη δεκάδα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αστέρες
Το δίκτυο είχε δεχτεί κριτική πριν από δύο χρόνια
Το BBC ανακοίνωσε ότι τρεις γυναίκες εισήλθαν στην πρώτη δεκάδα με τους υψηλότερα αμειβόμενους αστέρες του.
Το BBC ανακοίνωσε ότι τρεις γυναίκες --η Κλόντια Γουίνκλμαν, η Βανέσα Φελτζ και η Ζόι Μπολ-- εισήλθαν στην λίστα με τους δέκα υψηλότερα αμειβόμενους αστέρες του, μια αλλαγή που το χρηματοδοτούμενο από το δημόσιο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο λέει ότι αποδεικνύει την πρόοδο που σημειώνει στο γεφύρωμα του μισθολογικού χάσματος ανάμεσα στα δύο φύλα.
Το BBC είχε δεχτεί κριτική πριν από δύο χρόνια όταν αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι το 75% του προσωπικού του που αμειβόταν με περισσότερες από 150.000 στερλίνες τον χρόνο (σχεδόν 167.500 ευρώ) ήταν άνδρες και οι πρώτοι δέκα καλύτερα αμειβόμενοι επίσης άνδρες.
Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης, ο Τόνι Χολ, δήλωσε ότι το δίκτυο «έκανε στροφή 180 μοιρών» στο ζήτημα της μισθολογικής ισότητας. «Όταν δημοσιεύσαμε για πρώτη φορά τα στοιχεία για τους υψηλότερα αμειβόμενους αστέρες μας η σχέση μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν 75:25», δήλωσε σήμερα ο ίδιος.
«Η πρόβλεψη για το διάστημα 2019/20 είναι 55:45. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή. Ο στόχος μας δεν έχει επιτευχθεί, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο».
Το δίκτυο είναι υποχρεωμένο από την κυβέρνηση να δημοσιοποιεί τους μισθούς των συντελεστών του που εμφανίζονται στην τηλεόραση, μια κίνηση που έφερε στην επιφάνεια το μισθολογικό χάσμα. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ήταν η πρώτη από εκείνους που άσκησαν κριτική εναντίον του λέγοντας ότι το δίκτυο πληρώνει λιγότερα τις γυναίκες για να κάνουν την ίδια δουλειά με τους άνδρες.
Ο Γκάρι Λίνεκερ, ο πρώην επιθετικός της Εθνικής Αγγλίας και παρουσιαστής εκπομπής για το ποδόσφαιρο στο BBC, ήταν για μια ακόμη φορά ο υψηλότερα αμειβόμενος παρουσιαστής του δικτύου με ετήσιες απολαβές έως και 1,75 εκατομμύρια λίρες για την παρουσίαση της εκπομπής «Match of the Day» και για την κάλυψη από το δίκτυο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.
Ο Κρις Έβανς, παρουσιαστής της πρωινής ραδιοφωνικής εκπομπής του BBC Radio Two ο οποίος τον Δεκέμβριο αποχώρησε για να εργαστεί σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, κέρδισε περίπου 1,25 εκατομμύρια λίρες, ενώ ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παρουσιαστής Γκρέιαμ Νόρτον βρίσκεται στην τρίτη θέση με 610.000 ως 614.999 λίρες.
Η Ζόι Μπολ, η αντικαταστάτρια του Έβανς στην ραδιοφωνική εκπομπή του BBC με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα, κέρδισε 370.000 ως 374.999 λίρες, όσο και η τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσιάστρια Κλόντια Γουίνκλμαν.
Η Βανέσα Φελτζ για τις εκπομπές της στο Radio 2 και στο BBC Radio London αμείφθηκε με 355.000 ως 359.999 λίρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ το ιδιωτικό νησί του
Οι εξελίξεις προκαλούν ανησυχία και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα
Ο επικεφαλής της Nasa διαβεβαίωσε ότι κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν παρεμβαίνει στην επιλογή του πληρώματος
Σε ό,τι αφορά τον πατέρα του υπόπτου είχε κατηγορηθεί για βιασμό από μία από τις εγγονές του το 2013
Στο Συμβούλιο Υπουργών συζητήθηκε και η δέσμη μέτρων για τους ταξιδιώτες
«Έχουμε το δικαίωμα, κατέρριψαν το ελικόπτερό μας»
Μήνυμα κατά της υποκίνησης βίας μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην πόλη
Ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμη και για διαφορετική μεταχείριση περιεχομένου που αφορά LGBTQ+ κοινότητες
Ο influencer που κατηγορείται για trafficking και σεξουαλικά εγκλήματα σε μια παράξενη συνέντευξή του στο New Yorker
Έκκληση της οικογένειας του θύματος: «Η φρικτή επίθεση να μη διχάσει τη χώρα»
Ο συνιδρυτής της Microsoft θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων
125 ματς σε τουρνουά Grand Slam χρειάστηκε ο 29χρονος Γερμανός Alexander Zverev για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε major.
Η Μικαέλα Ράιλααρσνταμ ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος
Τα λάθη στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 11χρονης
«Μαζί θα συνεχίσουμε να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ Ευρώπης και Ασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Γιατί η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει τακτική απέναντι στην Άγκυρα
Το χρονικό της υπόθεσης
«Βγείτε στους δρόμους», προτρέπει τους πολίτες ο ιδιοκτήτης του X
«Δείχνουν αξιοσημείωτο βαθμό εμπιστοσύνης ότι γειτονικές χώρες θα έσπευδαν να τους βοηθήσουν σε μια κρίση»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.