- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Οι υποστηρικτές της καπετάνιου του Sea-Watch 3, της Καρόλα Ράκετε, συγκέντρωσαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ για να καλύψουν τα νομικά της έξοδα
Οι υποστηρικτές της καπετάνιου του Sea-Watch 3, της Καρόλα Ράκετε, συγκέντρωσαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ για να καλύψουν τα νομικά έξοδα, καθώς η Γερμανίδα ναυτικός συνελήφθη το Σάββατο επειδή ελλιμένισε το πλοίο στη Λαμπεντούζα με επιβάτες 42 πρόσφυγες, προσκρούοντας σε ένα σκάφος του ιταλικού Λιμενικού,γράφει η ιστοσελίδα Politico.
Οι προσωπικότητες της γερμανικής τηλεόρασης Γιάν Μπόμερμαν και Κλάας Χέφερ-Ουμλάουφ συγκέντρωσαν το βράδυ της Κυριακής πάνω από 620.000 ευρώ. Μια εκστρατεία που ξεκίνησε στην Ιταλία, απέδωσε πάνω από 400.000 ευρώ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Μπόμερμαν, που γνωρίζει από διπλωματικές συγκρούσεις, ανέφερε στο YouTube: "Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάποιος που σώζει ζωές δεν είναι εγκληματίας. Όποιος σκέφτεται διαφορετικά, απλά κάνει λάθος." Η 31χρονη Ράκετε απολογήθηκε για το ότι έδεσε το πλοίο πολύ κοντά στο περιπολικό του Λιμενικού, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. "Σίγουρα δεν ήθελα να χτυπήσω το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ", είπε. "Δεν ήταν πρόθεσή μου να θέσω σε κίνδυνο κανέναν". Βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες που επισύρουν ποινή κάθειρξης έως 10 έτη. Δεν μετάνιωσε για την απόφασή της να μεταφέρει "εξαντλημένους και απελπισμένους ανθρώπους" στο έδαφος της Λαμπεντούζα. Οι 42 πρόσφυγες έλαβαν άδεια να αποβιβαστούν και ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία, το Λουξεμβούργο ή την Πορτογαλία. Η Γαλλία προσφέρθηκε να δεχθεί 10 από τους πρόσφυγες, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο Γερμανός υπουργός Ανάπτυξης Γκέρντ Μίλερ κάλεσε την ΕΕ να στηρίξει την Ράκετε. "Η καπετάνιος του Sea-Watch ενήργησε υπό πολύ δύσκολες περιστάσεις", δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός στην εφημερίδα Passauer Neue Presse. "Κατά συνέπεια, αναμένω από τις Βρυξέλλες να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα και να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωσή της." Την Κυριακή, ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ προέτρεψε την Ιταλία να μην αντιμετωπίσει την Ράκετε ως εγκληματία. "Η Ιταλία είναι ένα εκ των ιδρυτικών κρατών της ΕΕ. Γι' αυτό αναμένουμε να αντιμετωπίσει διαφορετικά μια περίπτωση σαν αυτήν", δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος στη δημόσια τηλεόραση ZDF.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.