- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Όρμπαν: Ιστορικό λάθος η επιλογή Τίμερμανς για την Κομισιόν
Διαμαρτύρεται για τον ενδεχόμενο διορισμό του
Η επιλογή του Τίμερμανς για την Κομισιόν θα ήταν «ιστορικό λάθος», δηλώνει πρωθυπουργός της Ουγγαρίας 30/06/2019
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ 'Ορμπαν αποκάλεσε σήμερα "ιστορικό λάθος" την πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να τεθεί ο ολλανδός σοσιαλδημοκράτης Φρανς Τίμερμανς επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της αποψινής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσπαθήσουν σε αυτή την κρίσιμη σύνοδο στις Βρυξέλλες να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους για να ορίσουν τον νέο επικεφαλής της Κομισιόν, κλειδί για τους διορισμούς στις άλλες κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε επιστολή προς τον Ζοζέφ Ντολ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EΛΚ, δεξιά), που αναρτήθηκε στο Twitter από την υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ουγγαρίας Γιούντιτ Βάργκα, ο 'Ορμπαν διαμαρτύρεται για τον ενδεχόμενο διορισμό του Τίμερμανς.
Αυτό το σενάριο θα έδινε την κορυφαία θέση στον πολιτικό σχηματισμό που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από το ΕΛΚ, στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.
Το κόμμα Fidesz του 'Ορμπαν είναι μέλος του ΕΛΚ. Ωστόσο η συμμετοχή του στο ΕΛΚ ανεστάλη τον Μάρτιο του 2019 λόγω της επιθετικής στάσης του κατά των Βρυξελλών. Το Fidesz έχει μόνο 12 ευρωβουλευτές που συνδέονται με το ΕΛΚ.
Για τον 'Ομπαν, είναι "ταπεινωτικό" το κόμμα που ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές, δηλαδή το ΕΛΚ, να αφήσει την κορυφαία θέση της 'Ενωσης για την οποία έδωσε μάχη, σε ένα άλλο, πολύ λιγότερο κατάλληλο.
Η Ουγγαρία ανήκει στις πιο εχθρικές χώρες απέναντι στον διορισμό του Τίμερμανς, μαζί με τις άλλες τρεις της ομάδας των χωρών του Βίζεγκραντ (Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία) και την Ιταλία.
Υπ΄αριθμό 2 στην ιεραρχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Τίμερμανς έχει κινήσει διαδικασίες για παραβίαση του κράτους δικαίου κατά της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.
Ο υποψήφιος του ΕΛΚ Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ απορρίφθηκε από τους αρχηγούς κρατών στη σύνοδο κορυφής στις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με συνεργάτες του και διάφορες πηγές στους κόλπους του ΕΛΚ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.