- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τουρκία: Δεν θα έχουμε κυρώσεις από τις ΗΠΑ
Ο Τραμπ φαίνεται να… χαρίζει στον Σουλτάνο τους ρωσικούς S-400
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ θέλει να επιλυθούν τα προβλήματα όσον αφορά τα πυραυλικά σχέδια της Τουρκίας χωρίς να ζημιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει το ζήτημα για την προμήθεια από την Τουρκία αντιαεροπορικών συστημάτων να επιλυθεί χωρίς να ζημιωθούν οι διμερείς σχέσεις, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.
Οι ΗΠΑ και η Τουρκία διαφωνούν όσον αφορά την αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400, κάτι το οποίο όπως έχει προειδοποιήσει η Ουάσινγκτον θα πυροδοτήσει την επιβολή κυρώσεων από την πλευρά των ΗΠΑ.
«Ακούσαμε από τον ίδιο τον Τραμπ ότι δεν θα υπάρχουν κυρώσεις εναντίον μας. Προχωράμε στην παραλαβή των S-400», αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.
Σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει την παράδοση των μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ παρά την διαμάχη για τη συμφωνία των S-400. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα ρωσικά συστήματα θα παραδοθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις συνομιλίες που είχαν οι δύο πρόεδροι στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, η τουρκική προεδρία επισήμανε επίσης ότι ο Ερντογάν εξέφρασε ανησυχίες για ενέργειες των ΗΠΑ που μπορεί να ζημιώσουν τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν καταλήξει ότι έδρασε μόνος του
Η έρευνα και οι ραγδαίες εξελίξεις στην οικογένεια
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το μακελειό στην Κρακοβία
Μια εβδομάδα ήταν αρκετή για να έρθουν τα πάνω κάτω στον πλανήτη
Αλκοόλ, καφρίλες και σεξιστικές αστεία άνοιξαν τον δρόμο για κατά συρροή βιαστές όπως ο Μπραντ
Σε ποια περίπτωση θα διεξαχθούν νέες εκλογές
Για «τρομοκρατική ενέργεια» κάνει λόγο η κυβέρνηση, ακροδεξιών πεποιθήσεων ο 24χρονος
Σκληραίνει τη στάση του μετά την εκλογική ήττα – Αναβαθμίζει τον Στίβεν Μίλερ
Από τη στιγμή που θα λάβει την εντολή, θα έχει στη διάθεσή του 28 ημέρες για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση
Οι 6 μαχητές που θέλει στο πλευρό του
Σουβλάκι, τζατζίκι και ελιές στο βάθρο της παγκόσμιας γαστρονομίας
Για «υποστηρικτές της τρομοκρατίας», κάνει λόγο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Δύο αστυνομικοί μεταξύ των τραυματιών, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την επέπληξε για την απώλεια και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου
Νέος γύρος κινητοποιήσεων ενόψει της συνάντησης συνδικάτων – κυβέρνησης
Φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί
Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση της παραγωγής του Cybercab
Ο ύποπτος είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ το 2024
«Θα μπορούσε να είχε σωθεί»: Αγανάκτηση από την οικογένειά του
Οι αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς και το πρώτο μήνυμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.