- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθούν στις 28 Ιουνίου κατά την σύνοδο κορυφής της G20 Ιαπωνία.
Οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πoύτιν και Ντόναλντ Τραμπ, θα έχουν ξεχωριστή συνάντηση, το απόγευμα στις 28 Ιουνίου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Οζάκα της Ιαπωνίας, η οποία ενδέχεται να κρατήσει περίπου μία ώρα, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.
«Η συνάντηση με τον Τραμπ, προγραμματίζεται να γίνει στις δύο ή τρεις (14:00 ώρα Μόσχας και 08:00 τοπική ώρα), κατά τη δεύτερη συνεδρία της συνόδου κορυφής» δήλωσε ο Ουσακόφ.
Ο Ουσακόφ προσέθεσε ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν σε χώρο που προορίζεται για συναντήσεις ηγετών, τον οποίο επέλεξε η αμερικανική πλευρά. «Η συνάντηση με τον Τραμπ θα πραγματοποιηθεί στην ζώνη όπου διεξάγουν συνομιλίες οι ηγέτες, σε μία από τις αίθουσες, την οποία βρήκε η αμερικανική πλευρά», δήλωσε ο Ουσακόφ.
Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου είπε ακόμη ότι οι δύο ηγέτες θα καθορίσουν οι ίδιοι τα θέματα που θα συζητήσουν στην συνάντηση τους. «Πολλά θα εξαρτηθούν από τους ηγέτες, το πώς θα οικοδομήσουν την συζήτηση. Τα ζητήματα είναι λογικά και αφορούν την γενική κατάσταση των διμερών υποθέσεων, την στρατηγική σταθερότητα και τις πολυάριθμες περιφερειακές διενέξεις, όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, η Ουκρανία, η Βενεζουέλα, φυσικά και το ιρανικό πρόβλημα και άλλα» δήλωσε ο Ουσακόφ. Στο ερώτημα αν θα συζητηθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ο Ουσακόφ απάντησε ότι «θα συζητηθεί η γενική κατάσταση στην Συρία και ζητήματα κοινής συνεργασίας στην Συρία».
Ο Ουσακόφ ανέφερε ότι η Μόσχα τάσσεται με συνέπεια υπέρ της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μέσα σε δημιουργικό και εποικοδομητικό πνεύμα, ώστε να αποκατασταθεί μια από κοινού αποτελεσματική συνεργασία στην βάση των αρχών της ισοτιμίας και του αμοιβαίου σεβασμού. Αναφέρθηκε επίσης στην ανησυχία που προκαλεί η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την συνθήκη για την κατάργηση των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς (INF) όπως και η ασαφής τους στάση για την Συνθήκη που αφορά την περαιτέρω μείωση και τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων (START).
Συνάντηση με την Μέι
Ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί επίσης το βράδυ της 28ης Ιουνίου με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. «Η συνάντηση αυτή είναι σημαντική. Υπάρχουν ευαίσθητα ζητήματα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί στις σχέσεις μας με την Βρετανία. Εάν βρεθούν κάποιες δυνατότητες για να αποκατασταθεί η συνεργασία, είναι κάτι που θα το χαιρετίσουμε» δήλωσε ο Ουσακόφ.
Ο Ουσακόφ δήλωσε επίσης ότι Πούτιν και Μέι θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στις διμερείς σχέσεις και θα σκιαγραφήσουν τις πιθανές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν για την εξομάλυνση του πολιτικού διαλόγου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κρεμλίνου, στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2019, ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χώρων μειώθηκε κατά 14,7% φθάνοντας τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα οι ρωσικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 17% ενώ οι εισαγωγές από την Βρετανία κατά 8,2%.
Ο Ρώσος πρόεδρος στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 θα πραγματοποιήσει περίπου δέκα συναντήσεις με ηγέτες των μεγαλύτερων χωρών του κόσμου. Όπως δήλωσε ο Ουσακόφ, ο Ρώσος πρόεδρος θα συμμετάσχει στις 28-29 Ιουνίου στην συνάντηση των ηγετών της BRICKS ( Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική), στην συνάντηση του σχήματος RIK (Ρωσία, Ινδία, Κίνα ), ενώ θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντ΄’ελ Φάταχ Αλ –Σίσι, τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν και τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.