- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κόμμα Ερντογάν: Ο Τσίπρας να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις
Νέα πρόκληση από το κόμμα του Τούρκου προέδρου
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.
Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, να απαντά στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ θα συνεχιστούν, τόνισε, από τη Λευκωσία, ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου, θα έχει συνέπειες.
Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο Ομέρ Τσελίκ καλώντας τον «να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις». Ειδικότερα ο Τσελίκ είπε: «Ελλάδα και Κύπρος επιχειρούν να "βάλουν χέρι" στις πηγές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου μονομερώς. Προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να μας απειλήσουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει».
Και κατέληξε: «Η Δημοκρατία της Τουρκίας δεν δίνει πριμοδότηση για την εν λόγω ρητορική. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει λάθος στάση».
Την ίδια ώρα, η Άγκυρα εξέδωσε νέα, παράνομη «εξαγγελία προς ναυτιλλομένους» (NAVTEX) σε επτά διαφορετικές ημερομηνίες από 2 έως 17 Ιουλίου περιοχές για ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε κυπριακά χωρικά ύδατα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.