Κοσμος

Έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου στην Ισπανία (video)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι αρχές - Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
spain-explosion
Έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου στην Ισπανία/©TWITTER

Έκρηξη και πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στην Ισπανία. Πυκνός καπνός στην ατμόσφαιρα. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πυρκαγιά ξεσπάσει σε ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο San Roque της Ανδαλουσίας κοντά στο Γιβραλτάρ, σήμερα το απόγευμα στις 3:10 μ.μ. τοπική ώρα.

Συναγερμός στις αρχές καθώς έχει προκληθεί έκρηξη στο διυλιστήριο. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις αρχές, καθώς το εργοστάσιο περιέχει εξαιρετικά εύφλεκτα προϊόντα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά κατέστρεψε χημικό εργοστάσιο που λειτουργεί από την εταιρεία Indorama στην πόλη Cádiz.

Ο δήμος, όπως αναφέρει η El Espanol, δήλωσε ότι το σύννεφο καπνού «δεν είναι τοξικό, αλλά το προϊόν είναι εξαιρετικά εύφλεκτο και ο πυκνός καπνός μπορεί να παραμείνει στην ατμόσφαιρα για ώρες».

Σε νέα ενημέρωσή τους πριν από λίγο, οι αρχές του Γιβραλτάρ ανέφερε ότι «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τον πυκνό καπνό αλλά δεν υπάρχει λόγος, να τον θεωρούμε τοξικό.

Μέχρις ότου οι αρχές του Γιβραλτάρ να μπορέσουν να επιβεβαιώσουν τη χημική σύνθεση του καπνού-  και ως προφύλαξη, οι άνθρωποι θα πρέπει να κρατήσουν τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά.»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ