- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οργάνωσε τη δολοφονία νεαρής επειδή της έταξαν χρήματα από το διαδίκτυο
Μία απίστευτη υπόθεση ξετυλίγεται στην Αλάσκα των ΗΠΑ
Για 9 εκατομμύρια δολάρια που της υποσχόταν κάποιος μέσω Διαδικτύου, οργάνωσε τη δολοφονία αυτής που πίστευε πως ήταν η «καλύτερή της φίλη».
Μια Αμερικανίδα φέρεται να οργάνωσε τη δολοφονία μιας νέας που τη θεωρούσε την «καλύτερή της φίλη», διότι κάποιος με τον οποίο συνομιλούσε μέσω Διαδικτύου υποσχόταν πως θα την πλήρωνε εννιά εκατομμύρια δολάρια εάν διέπραττε το έγκλημα.
Σύμφωνα με πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) που εξιχνίασαν την υπόθεση, η Ντενάλι Μπρέμερ, 18 ετών, που ζει στην Αλάσκα, στρατολογήθηκε για να δολοφονήσει τη νεαρή από τον Ντάριν Σιλμίλερ, 21 ετών. Ο νεαρός, που ζούσε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Ιντιάνα, είχε κατασκευάσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ένα ψεύτικο προφίλ εκατομμυριούχου και σύναψε με την Μπρέμερ σχέση μέσω Διαδικτύου.
Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι το ζευγάρι εξαπτόταν από την ιδέα να οργανώσει τον βιασμό και τη δολοφονία κάποιας στην Αλάσκα και ο Σιλμίλερ υποσχέθηκε να δώσει στην Μπρέμερ τουλάχιστον 9 εκατομμύρια δολάρια εάν διέπραττε το έγκλημα και του έστελνε μαγνητοσκοπημένο υλικό από την τέλεσή του.
Η Μπρέμερ άρχισε να αναζητεί συνεργούς. Η μικρή ομάδα διάλεξε στόχο: τη Σίνθια Χόφμαν, 19 ετών, που έπασχε από νοητική υστέρηση.
Κατά τον πατέρα της, η Σίνθια είχε διανοητική ηλικία δωδεκάχρονου κοριτσιού και θεωρούσε την Ντενάλι Μπρέμερ την «καλύτερή της φίλη».
Στις αρχές Ιουνίου, η Σίνθια Χόφμαν ακινητοποιήθηκε με κολλητική ταινία και δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στον σβέρκο, πριν το πτώμα της πεταχτεί σ' ένα ποτάμι βορειοανατολικά του Άνκορατζ, σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλάσκας.
Το πτώμα βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα.
Η αστυνομία θεωρεί ότι το θύμα παρασύρθηκε από την Μπρέμερ και τον Κέιντεν Μάκιντος, 16 ετών, με πρόσχημα μια περιήγηση κατά μήκος του ποταμού. Ο Μάκιντος φέρεται να πυροβόλησε τη νεαρή με όπλο που ανήκε στην Μπρέμερ και κατόπιν να πέταξε το πτώμα στο ποτάμι.
Η Μπρέμερ φέρεται να επικοινωνούσε με τον Σιλμίλερ καθ' όλη τη διάρκεια της μακάβριας πράξης, στέλνοντάς του «μέσω Snapchat φωτογραφίες και βίντεο της Χόφμαν δεμένης και κατόπιν του πτώματός της», αποκαλύπτει το κατηγορητήριο.
Η Μπρέμερ και ο Μάκιντος αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης. Ο υποτιθέμενος εκατομμυριούχος επίσης συνελήφθη, όπως και άλλοι τρεις ανήλικοι τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι συμμετείχαν στην οργάνωση της αιχμαλωσίας και της εκτέλεσης εν ψυχρώ της Χόφμαν.
Ο Σιλμίλερ και η Μπρέμερ αντιμετωπίζουν εξάλλου κατηγορίες για παιδεραστία που διέπραξε η τελευταία, και πάλι κατ' απαίτηση του δήθεν εκατομμυριούχου, με θύματα τρία παιδιά οκτώ, εννέα και δεκαπέντε ετών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.