- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ναμίμπια πουλάει άγρια ζώα για να τα σώσει από την ξηρασία
Εκτιμάται ότι ορισμένες περιοχές πλήττονται από τη χειρότερη ξηρασία εδώ και 59-90 χρόνια
Η Ναμίμπια τον Μάιο κήρυξε κατάσταση φυσικής καταστροφής λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας.
Η Ναμίμπια, όπου τον Μάιο η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση φυσικής καταστροφής λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αποφάσισε να πουλήσει περίπου χίλια άγρια ζώα αφενός για να περιορίσει τις απώλειες και αφετέρου για να συγκεντρώσει 1,1 εκατομμύριο δολάρια που απαιτούνται για να σώσει τα υπόλοιπα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος.
- Τα τελευταία χρόνια η χώρα μαστίζεται από μια από τις χειρότερες ξηρασίες όλων των εποχών. Η μετεωρολογική υπηρεσία εκτιμά ότι ορισμένες περιοχές πλήττονται από τη χειρότερη ξηρασία εδώ και 59-90 χρόνια.
"Επειδή φέτος ήταν μια χρονιά ξηρασίας, το υπουργείο θέλει να πουλήσει διάφορα είδη ζώων που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές, ώστε να βρει τους πόρους που είναι απαραίτητοι για τα πάρκα και για τη διαχείριση της πανίδας", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ρομέο Μουγιούντα. Όπως εξήγησε, τα βοσκοτόπια στους περισσότερους από τους δρυμούς είναι σε εξαιρετικά κακή κατάσταση και "αν δεν μειώσουμε τον αριθμό των ζώων, θα οδηγηθούμε στην απώλειά τους γιατί θα πεθάνουν από την πείνα".
Τον Απρίλιο, σε μια έκθεσή του το υπουργείο Γεωργίας εκτιμούσε ότι 63.700 ζώα χάθηκαν το 2018 λόγω της ξηρασίας.
Η Ναμίμπια σκοπεύει να πουλήσει 600 βούβαλους, 150 σπρίνγκμποκ και 65 όρυγες (είδη αντιλόπης), 60 καμηλοπαρδάλεις, 28 ελέφαντες, 20 ιμπάλα και άλλα είδη. Σήμερα στα εθνικά πάρκα της ζουν 960 βούβαλοι, 2.000 σπρίνγκμποκ, 780 όρυγες και 6.400 ελέφαντες.
Η κυβέρνηση ζήτησε επίσης διεθνή βοήθεια και όχι μόνο για να σωθούν τα ζώα. "Απειλούνται τα μέσα επιβίωσης των περισσότερων ανθρώπων, ιδίως εκείνων που εξαρτώνται από τη γεωργία", δήλωσε πρόσφατα η πρωθυπουργός Σαάρα Κουουγκονγκέλουα-Αμαντίλα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.