- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 30 μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο
Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό με αγνοούμενους μετανάστες από τον Απρίλιο.
Τουλάχιστον 30 μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο πλοίου που κατευθυνόταν στο νησί Κουρασάο στη Βενεζουέλα.
Τουλάχιστον 30 Βενεζουελάνοι μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλοίου στο οποίο επέβαιναν με προορισμό το Κουρασάο, ένα ολλανδικό νησί που βρίσκεται βόρεια της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε χθες Τρίτη βουλευτής της αντιπολίτευσης.
Το πλοίο αναχώρησε την Παρασκευή από το Αγκουίντε, ένα χωριό στην πολιτεία Φαλκόν στη βορειοδυτική Βενεζουέλα, εξήγησε ο βουλευτής Λουίς Στεφανέλι, βασιζόμενος στις μαρτυρίες των οικογενειών των επιβαινόντων.
Ο αριθμός των επιβαινόντων εκτιμάται σε 30 με 35, πρόσθεσε. «Κανείς εξ αυτών δεν έχει έρθει σε επαφή με την οικογένειά του, κάτι που μας κάνει να φοβόμαστε για το χειρότερο», επεσήμανε.
Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη το ναυάγιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοφυλακής του Κουρασάο, που αναπαράχθηκε στον τοπικό Τύπο, το πτώμα ενός άνδρα που φορούσε σωσίβιο βρέθηκε σε παραλία του νησιού. Όμως δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί αν αυτός βρισκόταν πάνω στο πλοίο που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα.
Πρόκειται για το τρίτο ναυάγιο μεταναστών από τη Βενεζουέλα από τον Απρίλιο, γεγονός που ανεβάζει σε 80 τον αριθμό των αγνοούμενων. Στα δύο προηγούμενα ναυάγια οι μετανάστες προσπαθούσαν να φτάσουν στο Τρινιντάντ-Τομπάγκο, βορειοανατολικά της Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με τον Στεφανέλι, ο οποίος επικαλείται τις οικογένειες των θυμάτων, οι μετανάστες είχαν πληρώσει 400 δολάρια ο καθένας για να φτάσουν στο Κουρασάο.
Ο ΟΗΕ εκτιμά σε 3,3 εκατομμύρια τους Βενεζουελάνους που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους από το 2015 για να γλιτώσουν από την οικονομική κρίση που την πλήττει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.