Κοσμος

Ο Σαντίκ Καν απαντά στην επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ με τον δήμαρχο του Λονδίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trump
Ντόναλντ Τραμπ © EPA/MICHAEL REYNOLDS

Οι αξίες του Ντόναλντ Τραμπ είναι αντίθετες με αυτές του Λονδίνου και της χώρας, απαντά ο Σαντίκ Καν σε μήνυμά του.

Οι αξίες που αντιπροσωπεύει ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι αντίθετες με αυτές του Λονδίνου και της Βρετανίας, δηλώνει ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, απαντώντας μέσα από βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην επίθεση που δέχθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο, κατά την άφιξή του.

«Πρόεδρε Τραμπ, εάν το παρακολουθείς αυτό, οι αξίες σου και αυτό που πρεσβεύεις είναι αντίθετες με τις αξίες του Λονδίνου και αυτής της χώρας. Πιστεύουμε ότι η πολυπολιτισμικότητα δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη. Σεβόμαστε τις γυναίκες και πιστεύουμε ότι είναι ίσες με τους άντρες. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να διαφυλάττουμε τα δικαιώματα όλων και ειδικά των ευπαθών και περιθωριοποιημένων. Όταν είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ έχεις έναν τεράστιο ηγετικό ρόλο. Και έχεις και ένα μεγάλο βήμα, επίσης. Οι άνθρωποι ακολουθούν αυτό που κάνεις. Αυτό που είδαμε τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ είναι μία οπισθοχώρηση στην πρόοδο που επιτεύχθηκε στις προηγούμενες δεκαετίες. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζουμε προς τα εμπρός» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του. 

Τα tweet Τραμπ 

Νωρίτερα σήμερα και λίγα μόλις λεπτά προτού προσγειωθεί το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο Στάνστεντ της βρετανικής πρωτεύουσας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε σε μήνυμα στο Τwitter «εντελώς χαμένο» (loser) τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

«Ο Σαντίκ Καν, ο οποίος έχει κάνει κατά γενική ομολογία κάκιστη δουλειά ως Δήμαρχος του Λονδίνου, φάνηκε απερίσκεπτα "κακός" στον πρόεδρο των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη χώρα, τον πιο σημαντικό με απόσταση σύμμαχο του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter λίγο πριν από την απογείωση του προεδρικού του αεροσκάφους Air Force One στο αεροδρόμιο Στάνστεντ κοντά στο Λονδίνο λίγο πριν από τις 09:00 τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδος).

«Είναι ένας εντελώς χαμένος που θα πρέπει να επικεντρωθεί στο έγκλημα στο Λονδίνο, κι όχι σε μένα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει ήδη επιτεθεί επανειλημμένως στον δήμαρχο του Λονδίνου μέσω των κοινωνικών δικτύων, επικρίνοντας την «καταστροφική του δουλειά για την τρομοκρατία».

Αυτή η νέα λεκτική επίθεση στον Καν έρχεται μετά την κριτική που άσκησε ο Εργατικός δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να υποδεχθεί σε επίσημη επίσκεψη τον Τραμπ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ