- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ομολόγησε ο Μαροκινός τζιχαντιστής: Αποκεφάλισα τη Σκανδιναβή
Και λέει ότι μετάνιωσε που σκότωσε τη μία από τις δύο νεαρές τουρίστριες
Ισλαμιστής ομολόγησε ενώπιον δικαστηρίου στο Μαρόκο τον αποκεφαλισμό Σκανδιναβής τουρίστριας.
Ο φερόμενος ως ηγέτης πυρήνα τζιχαντιστών στο Μαρόκο ομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ήταν αυτός που αποκεφάλισε μία από τις σκανδιναβές τουρίστριες στην οροσειρά του Άτλαντα.
Η Λουΐζα Βεστεράγκερ Γιέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και η Μάρεν Ουέλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, βρέθηκαν αποκεφαλισμένες σε απομονωμένη περιοχή τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο Αμπντεσαμάντ Ετζούντ, 25χρονος πλανόδιος
πωλητής, δήλωσε στο δικαστήριο «αποκεφάλισα μία από αυτές...το μετανιώνω».
Ο 25χρονος δικάζεται μαζί με 23 άλους φερόμενους τζιχαντιστές δικάζονται στο Σαλέ, κοντά στο Ραμπάτ.
Τρεις εξ αυτών, ο Ετζούντ, ο Γιούνες Ουαζιγιάντ, 27 ετών, και ο Ρατσίντ Αφάτι, 33 ετών, κατηγορούνται πως δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και διέπραξαν τις δολοφονίες. Εάν κριθούν ένοχοι, μπορεί να τους επιβληθεί θανατική ποινή.
Η ταυτότητα του θύματος του Ετζούντ δεν έγινε γνωστή. Οι τρεις τους είναι οι μόνοι που κατηγορούνται ευθέως για τις δολοφονίες. Και οι 24 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία.
Τα πτώματα βρέθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου σε απομονωμένη περιοχή κοντά στο όρος Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή του Μαρόκου, και δημοφιλή προορισμό για πεζοπόρους. Οι δύο γυναίκες, που ήταν συγκάτοικοι στο Πανεπιστήμιο Μπο της Νορβηγίας, ήταν σε χριστουγεννιάτικο ταξίδι για κάμπινγκ και έκαναν προετοιμασία για να γίνουν ξεναγοί/ οδηγοί.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό της μίας από τους υποστηρικτές του ISIS. Η αστυνομία της Νορβηγίας έχει πει ότι το βίντεο είναι σχεδόν σίγουρα πραγματικό, Στη Δανία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον 14 ατόμων που φέρονται να το διαμοιράστηκαν.
Στο δικαστήριο ο Ετζούντ είπε πως «αγαπούσαμε το Ισλαμικό Κράτος και προσευχόμασταν στον Θεό για αυτό».
Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Μαρόκου είπε, σύμφωνα με το AFP, ότι η ομάδα εμπνεύστηκε από το ISIS αλλά δεν είχε επαφές με μαχητές του σε εμπόλεμες ζώνες.
Στο βίντεο, ο ένας από τους ισλαμιστές αναφέρεται στους «εχθρούς του Αλλάχ» και ισχυρίζεται πως οι φόνοι είναι εκδίκηση για τους θανάτους τζιχαντιστών στη Συρία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.