- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το «κατηγορώ» του Πάπα για τη «μοχθηρία» των καιρών μας
Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες
Ο Πάπας Φραγκίσκος καταγγέλλει τη «μοχθηρία και την ασχήμια» των καιρών μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες.
Ο πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε σήμερα «τη μοχθηρία και την ασχήμια των καιρών μας» που οδηγούν στην απόρριψη των μεταναστών, σε ένα μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες.
«Η μοχθηρία και η ασχήμια των καιρών μας επιτείνουν τον φόβο μας για τους «άλλους», τους άγνωστους, τους περιθωριοποιημένους, τους ξένους. Αυτό διαπιστώνεται κυρίως σήμερα, μπροστά στην άφιξη των μεταναστών και των προσφύγων που χτυπούν την πόρτα μας αναζητώντας προστασία, ασφάλεια κι ένα καλύτερο μέλλον», υπογράμμισε ο ποντίφικας στο μήνυμά του.
Το κείμενο αυτό, που προετοιμαζόταν εδώ και καιρό, δόθηκε στη δημοσιότητα την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, τις οποίες σηματοδότησε η άνοδος της ακροδεξιάς, που θέλει να κλείσει τις πόρτες της Ευρώπης στους μετανάστες.
«Ο φόβος είναι δικαιολογημένος κυρίως διότι δεν υπάρχει προετοιμασία για αυτήν τη συνάντηση. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το να έχουμε αμφιβολίες και φόβους. Το πρόβλημα είναι, όταν αυτά (τα συναισθήματα) επηρεάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε σε σημείο που γινόμαστε στενόμυαλοι, κλεισμένοι, και κυρίως, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, ρατσιστές», υπογράμμισε ο Φραγκίσκος.
«Βίαιες συρράξεις και αληθινοί πόλεμοι δεν σταματούν να σπαράζουν την ανθρωπότητα, οι αδικίες και οι διακρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη (…) και οι φτωχότεροι και οι πλέον ευάλωτοι είναι εκείνοι που την πληρώνουν», συνέχισε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η συμπεριφορά προς τους μετανάστες «συνιστά ένα καμπανάκι κινδύνου που μας προειδοποιεί για την ηθική παρακμή που καραδοκεί», είπε ο Πάπας.
«Δεν πρόκειται μονάχα για τους μετανάστες: δεν πρέπει να αποκλείουμε κανένα πρόσωπο. Ο σημερινός κόσμος γίνεται καθημερινά όλο και πιο ελιτιστικός και σκληρός προς τους αποκλεισμένους» τόνισε ο Φραγκίσκος.
Η επόμενη Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες θα εορταστεί στις 29 Σεπτεμβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.