- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το «κατηγορώ» του Πάπα για τη «μοχθηρία» των καιρών μας
Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες
Ο Πάπας Φραγκίσκος καταγγέλλει τη «μοχθηρία και την ασχήμια» των καιρών μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες.
Ο πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε σήμερα «τη μοχθηρία και την ασχήμια των καιρών μας» που οδηγούν στην απόρριψη των μεταναστών, σε ένα μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες.
«Η μοχθηρία και η ασχήμια των καιρών μας επιτείνουν τον φόβο μας για τους «άλλους», τους άγνωστους, τους περιθωριοποιημένους, τους ξένους. Αυτό διαπιστώνεται κυρίως σήμερα, μπροστά στην άφιξη των μεταναστών και των προσφύγων που χτυπούν την πόρτα μας αναζητώντας προστασία, ασφάλεια κι ένα καλύτερο μέλλον», υπογράμμισε ο ποντίφικας στο μήνυμά του.
Το κείμενο αυτό, που προετοιμαζόταν εδώ και καιρό, δόθηκε στη δημοσιότητα την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, τις οποίες σηματοδότησε η άνοδος της ακροδεξιάς, που θέλει να κλείσει τις πόρτες της Ευρώπης στους μετανάστες.
«Ο φόβος είναι δικαιολογημένος κυρίως διότι δεν υπάρχει προετοιμασία για αυτήν τη συνάντηση. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το να έχουμε αμφιβολίες και φόβους. Το πρόβλημα είναι, όταν αυτά (τα συναισθήματα) επηρεάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε σε σημείο που γινόμαστε στενόμυαλοι, κλεισμένοι, και κυρίως, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, ρατσιστές», υπογράμμισε ο Φραγκίσκος.
«Βίαιες συρράξεις και αληθινοί πόλεμοι δεν σταματούν να σπαράζουν την ανθρωπότητα, οι αδικίες και οι διακρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη (…) και οι φτωχότεροι και οι πλέον ευάλωτοι είναι εκείνοι που την πληρώνουν», συνέχισε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η συμπεριφορά προς τους μετανάστες «συνιστά ένα καμπανάκι κινδύνου που μας προειδοποιεί για την ηθική παρακμή που καραδοκεί», είπε ο Πάπας.
«Δεν πρόκειται μονάχα για τους μετανάστες: δεν πρέπει να αποκλείουμε κανένα πρόσωπο. Ο σημερινός κόσμος γίνεται καθημερινά όλο και πιο ελιτιστικός και σκληρός προς τους αποκλεισμένους» τόνισε ο Φραγκίσκος.
Η επόμενη Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες θα εορταστεί στις 29 Σεπτεμβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.