- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Huawei: «Παράλογος» ο αποκλεισμός από την αμερικανική αγορά
Η εταιρεία τονίζει ότι είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση
Η Huawei καταδικάζει τον «παράλογο» αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά
Η κινεζική εταιρεία-κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Huawei κατήγγειλε σήμερα τους «παράλογους περιορισμούς» ως προς την πρόσβασή της στην αμερικανική αγορά που αναμένεται να της επιβληθούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλής για την ασφάλεια των αμερικανικών δικτύων τηλεπικοινωνιών.
Η Χουάγουεϊ είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση για να βρεθούν «αποτελεσματικά μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των προϊόντων» και των υπηρεσιών που προσφέρει, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
«Εάν δεν επιτραπεί στη Χουάγουεϊ να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν ασφαλέστερες ή ισχυρότερες· απεναντίας, αυτό θα περιορίσει τις ΗΠΑ σε κατώτερες αλλά ακριβότερες εναλλακτικές, αφήνοντας πίσω τις ΗΠΑ ως προς την ανάπτυξη των δικτύων τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) και εντέλει θα πλήξει τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιρειών και των αμερικανών καταναλωτών», υποστηρίζει.
«Επιπλέον, οι παράλογοι περιορισμοί παραβιάζουν τα δικαιώματα της Χουάγουεϊ και εγείρουν επίσης πολλά άλλα σοβαρά νομικά ζητήματα», προσθέτει στην ανακοίνωση η διοίκηση του κινεζικού ομίλου.
Κίνα: Δύο πολίτες του Καναδά που κρατούνται έχουν πλέον συλληφθεί και τυπικά
Οι αρχές της Κίνας έθεσαν και τυπικά σε κατάσταση σύλληψης δύο Καναδούς, οι οποίοι κρατούνται από τον Δεκέμβριο με την επίκληση της εθνικής ασφάλειας, γράφει σήμερα καναδική εφημερίδα.
Η υπόθεση, η οποία θεωρείται πως συνδέεται με τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της Huawei από τις καναδικές αρχές κατόπιν αμερικανικού αιτήματος, δηλητηριάζει τις σχέσεις ανάμεσα στην Οτάβα και το Πεκίνο.
«Ο Καναδάς καταδικάζει σθεναρά την αυθαίρετη σύλληψή τους, όπως καταδίκασε την αυθαίρετη κράτησή τους από τη 10η Δεκεμβρίου», ήταν η αντίδραση του καναδικού ΥΠΕΞ στις πληροφορίες της εφημερίδας Globe & Mail.
Οι δύο άνδρες είναι οι Μάικλ Κόβριγκ, πρώην διπλωμάτης, πλέον αναλυτής, και Μάικλ Σπέιβορ, σύμβουλος και επιχειρηματίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κατάστασή της την έχει οδηγήσει σε αμήχανες στιγμές
Οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κοινοβούλιο για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών
Οι, όχι και τόσο γνωστές, ρίζες
H ιστορία, οι παραδόσεις και οι συμβολισμοί
Πώς συνδέεται με τα γλυκά
Οι νέες οδηγίες στην πλατφόρμα
Στην απάντησή του δεν διατυπώνει ρητή θέση για τη νομιμότητα του μνημονίου
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.