- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέρκελ για Τουρκία: Απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Σχόλιο της Γερμανίδας καγκελαρίου μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία
Οι εξελίξεις μετά τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία δεν καθιστούν πιθανότερη την ένταξη της χώρας αυτής στην ΕΕ, εκτιμά η Μέρκελ.
Οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές δεν φέρνουν τη χώρα πιο κοντά στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και εξέφρασε την ανησυχία της γενικότερα για τον δρόμο που ακολουθεί η Άγκυρα.
«Τα τρέχοντα γεγονότα στην Τουρκία μετά τις δημοτικές εκλογές δεν καθιστούν πιθανότερη την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποτελούν, αντιθέτως, λόγο ανησυχίας επί της αρχής σχετικά με την πορεία ανάπτυξης της Τουρκίας», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Αναφερόμενη στο Ιράν, η καγκελάριος επισήμανε ότι η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία έχουν διαφορετική άποψη από τις ΗΠΑ και ότι σε αυτό το θέμα τα συμφέροντά τους είναι διαφορετικά και πιο κοντά σε αυτά της Ρωσίας και της Κίνας. «Το γεγονός ότι η Ευρώπη σε αυτό το σημαντικό θέμα δεν είναι πλέον διχασμένη, όπως κάποτε με τον πόλεμο στο Ιράκ, έχει αξία από μόνο του. Οι Ευρωπαίοι πρέπει όμως να εκτιμήσουν ρεαλιστικά τις δυνατότητές τους και να τις ενισχύσουν για το μέλλον», δήλωσε.
Στο ίδιο πνεύμα, η κυρία Μέρκελ σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι υποτιμούν το πόσο επείγον είναι το πρόβλημα του κλίματος και τόνισε ότι το μαθητικό κίνημα «Παρασκευές για το μέλλον» ορθώς ασκεί πίεση προς τους πολιτικούς, οι οποίοι, εκτίμησε, πρέπει να κάνουν περισσότερα προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους για το 2030.
Μιλώντας αργά το βράδυ σε πολιτική εκδήλωση στο Ράβενσμπουργκ, η Καγκελάριος επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ενδιαφέρεται πλέον να σταματήσει τον αγωγό Nord Stream II και χαρακτήρισε θέμα - κλειδί την παραμονή της Ουκρανίας ως χώρας διέλευσης. «Έχω δώσει τον λόγο μου για αυτό», είπε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ.
Για τις επικείμενες ευρωεκλογές και την κριτική που δέχεται ότι δεν συμμετέχει ενεργά στον προεκλογικό αγώνα, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι η προεκλογική εκστρατεία αποτελεί ευθύνη του κόμματος, του οποίου η ίδια δεν είναι πλέον επικεφαλής. Η απόφαση «να παραδώσω την ηγεσία του κόμματος» συνδέεται άρρηκτα «με την απόφασή μου να μην βρίσκομαι πλέον στην πολιτική μετά το 2021 και, έπειτα από 18 χρόνια εκλογικών αγώνων, αυτό είναι πλέον τομέας της νέας ηγεσίας του CDU» εξήγησε η ίδια.
Τις επόμενες ημέρες ωστόσο η Άνγκελα Μέρκελ θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τον επικεφαλής υποψήφιό του, Μάνφρεντ Βέμπερ, στο Ζάγκρεμπ, ενώ στις 24 Μαΐου θα λάβει μέρος σε συνάντηση επικεφαλής κυβερνήσεων οι οποίοι ανήκουν στο ΕΛΚ στο Μόναχο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι καταδικασθέντες πρέπει να αποζημιώσουν την πόλη για το πλήρες ποσό
Ο Επίτροπος Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι οι ελλείψεις και οι τιμές των καυσίμων δεν αποτελούν «έκτακτες περιστάσεις»
«Ακούστηκαν πάρα πολλοί πυροβολισμοί»
Ραγδαία αύξηση, με τα περισσότερα θύματα να δολοφονούνται μέσα στο σπίτι τους
Καθησυχαστική η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την είδηση για την ύποπτη νόσηση αεροσυνοδού
Παγκόσμια κινητοποίηση για τον εντοπισμό επιβατών του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius
Η απίστευτη απάτη του Φλοράν Μοντακλέρ - Με ψεύτικα πανεπιστήμια και «θύμα» μέχρι και τον Νόαμ Τσόμσκι
Σημαντική κάμψη της εμπιστοσύνης προς την Ουάσινγκτον δείχνουν τα στοιχεία του Ιδρύματος Μπέρτελσμαν
Η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου αναζωπυρώνει μνήμες πανδημίας Covid-19 και προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους
Πώς θα επαναπατριστούν οι επιβάτες των 23 χωρών
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Ο αποκλεισμός που γύρισε μπούμερανγκ στις ΗΠΑ
Το σχέδιο 14 σημείων και οι προειδοποιήσεις Τραμπ
Το έγγραφο παρουσιάστηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του
Συναγερμός στην Αργεντινή για αύξηση των κρουσμάτων
Διαδηλώτριες κατήγγειλαν τη συμμετοχή της Ρωσίας, με ένταση έξω από τα περίπτερα Ρωσίας και Ισραήλ
Η αγωγή υποστηρίζει ότι η εφημερίδα επιδίωκε αύξηση της παρουσίας γυναικών και μη λευκών στελεχών
Επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού - Πρώτο πλήγμα μετά την εκεχειρία του Απριλίου
Oι αρχές εξετάζουν αν το γεύμα με πολλά λιπαρά της προκάλεσε «brain fog»
Σο στόχαστρο τζιχαντιστές, καρτέλ ναρκωτικών και Antifa
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.