- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
NYT: Ο Τραμπ έχασε 1,2 δισ. δολάρια μέσα σε μία δεκαετία
Και συγκεκριμένα από το 1985 ως το 1994
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέστη ζημία 1 δισεκ. δολαρίων και πλέον μέσα σε μια δεκαετία σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας New York Times.
Τα οικονομικά του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονταν στο κόκκινο την περίοδο από το 1985 ως το 1994, καθώς ο επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα των ακινήτων υπέστη ζημία σχεδόν 1,2 δισεκ. δολαρίων μέσα σε μία δεκαετία, έγραψε χθες Τρίτη η εφημερίδα The New York Times, η οποία μελέτησε τις φορολογικές του δηλώσεις το διάστημα αυτό.
Η αποκάλυψη της εφημερίδας καταγράφηκε μία ημέρα μετά την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών της κυβέρνησης του μεγιστάνα να διαβιβάσει στο αμερικανικό Κογκρέσο τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ, καθώς το μπραντεφέρ του με τους Δημοκρατικούς -- που έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων -- συνεχίζεται σε διάφορα μέτωπα.
Κατά την έρευνα των Τάιμς, εφημερίδας που βρίσκεται συχνά στο σταυρόνημα του Τραμπ όταν καταφέρεται εναντίον των ΜΜΕ, η υγεία των οικονομικών του μεγιστάνα και των εταιρειών του ήταν την περίοδο που μπόρεσε να μελετήσει σε καταστροφική κατάσταση.
Οι Τάιμς εξηγούν πως ο Τραμπ έχανε τόσα πολλά χρήματα, που μπόρεσε να αποφύγει την καταβολή οποιοδήποτε φόρου στο εισόδημα τα οκτώ από τα δέκα χρόνια που πέρασαν από κόσκινο οι συντάκτες της. Η εφημερίδα διευκρινίζει πάντως πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν η αμερικανική ομοσπονδιακή εφορία (IRS) προχώρησε σε αλλαγές του αποτελέσματος των δηλώσεων του Τραμπ έπειτα από τους ελέγχους που έκανε.
Για παράδειγμα το 1985, ο Τραμπ δήλωσε ζημία 46,1 εκατ. δολαρίων, κυρίως εξαιτίας των αποτελεσμάτων χρήσης των καζίνο και των ξενοδοχείων του. Οι διάφορες εταιρείες του συνέχισαν να του προκαλούν οικονομική ζημία κάθε χρόνο, συνολικού ύψους 1,17 δισεκ. δολαρίων τη δεκαετία που μελετήθηκε, προστίθεται στο ρεπορτάζ.
Οι Τάιμς αναφέρουν πως δεν περιήλθαν στην κατοχή τους αντίγραφα των φορολογικών δηλώσεων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, αλλά έλαβαν τα δεδομένα που περιέχουν χάρη σε ένα πρόσωπο που νομικά είχε δικαίωμα να τις διατηρεί στην κατοχή του.
Ακόμη, η εφημερίδα θυμίζει πως η συγκεκριμένη δεκαετία δεν είναι αυτή για την οποία αντιδικούν το τελευταίο διάστημα οι Δημοκρατικοί με τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ: οι πολιτικοί του αντίπαλοι ενδιαφέρονται για τις φορολογικές του δηλώσεις των τελευταίων ετών.
Σύμφωνα με έναν δικηγόρο του μεγιστάνα, τον Τσαρλς Χάρντερ, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά από την NYT, η ενημέρωση της εφημερίδας «όσον αφορά τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου και τις οικονομικές του υποθέσεις που ανάγονται σε έτη πριν από τριάντα χρόνια είναι πολύ ανακριβής».
Τον Οκτώβριο, η ίδια εφημερίδα είχε αναφερθεί στα οικονομικά του Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύπτοντας ότι είχε λάβει πάνω από 400 εκατομμύρια από τους γονείς του, χάρη σε αμφιλεγόμενα φοροτεχνικά τεχνάσματα αν όχι σε φοροδιαφυγή.
Οι ζημίες του Τραμπ το 1990 και το 1991 ήταν πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση, δηλαδή ήταν υπερδιπλάσιες από αυτές κάθε άλλου φορολογούμενου στις ΗΠΑ με βάση έναν ενδεικτικό κατάλογο της ομοσπονδιακής εφορίας για τα πρόσωπα με υψηλά εισοδήματα.
Ο Τραμπ εξελέγη το 2016 εν μέρει διότι πρόβαλε πόσο επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι και πόσο καλά χειρίζεται τις σκληρές διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, παραβαίνοντας την άγραφη πολιτική παράδοση στις ΗΠΑ, δεν έχει δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις από το 2016 και μετά, αφού εξελέγη στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του, υποστηρίζοντας πως υποβάλλονται σε έλεγχο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθησαν ο πατέρας και η μητριά
Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια
. Πρόκειται για το έργο «Αφήστε τα μικρά παιδιά να έρθουν σε μένα»
Aγγελίες με λούτρινα παιχνίδια προκάλεσαν κινητοποίηση των αρχών
Το «Citizen Vigilante», σε σκηνοθεσία του Γερμανού Ούβε Μπολ
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εφαρμογή FoodNeverComes,
Οι εικόνες με άδεια ράφια έκαναν γρήγορα τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Ο πύργος, ύψους 189 μέτρων, αγοράστηκε πέρυσι έναντι 275 εκατομμυρίων λιρών
H υπόθεση ήταν «από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής του»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετέφερε ομάδα αλεξιπτωτιστών
Πού βασίζεται η ανάλυση του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων
Ανείπωτο πένθος για τον Λούκας Τρέχο - Είχε αγωνιστεί για αρκετά χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα
Νέοι θάνατοι και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών
«Αυτήν την ώρα, κάθε ζωή είναι πηγή ελπίδας», έγραψε η προσωρινή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες
Ιούνιος 1976: αεροπειρατεία Παλαιστινίων και Ισραηλινοί κομάντος
Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά
Κλιμάκωση και πάλι στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις εναντίον ιρανικών στόχων στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ
Η ανακοίνωση του Σέρβου προέδρου έρχεται έπειτα από ενάμιση χρόνο μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.