- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Ερντογάν: Θα πάρουμε τους S-400 και θα τους χρησιμοποιήσουμε
Αψηφά την προειδοποίηση του Πενταγώνου
Έπειτα και από την τελευταία προειδοποίηση του Πενταγώνου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε στο ζήτημα της αγοράς των S-400, που έχει προκαλέσει διένεξη στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας ότι η απόκτηση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων, δεν έχει σε «τίποτα να κάνει» με την ασφάλεια των ΗΠΑ.
Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε εχθές ότι η χώρα του θα προχωρήσει στην αγορά των s-400. «Ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό το ζήτημα δεν έχει σε τίποτε να κάνει με το ΝΑΤΟ, ούτε με το πρόγραμμα των F-35, ούτε με την ασφάλεια των ΗΠΑ», διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία που παραχώρησε στο Ντιγιάρμπακιρ, πόλη στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Το «θέμα δεν αφορά τους S-400», αλλά το γεγονός ότι η Τουρκία «λαμβάνει δράση με την δική της βούληση σε σχέση με τις περιφερειακές εξελίξεις, ειδικά στη Συρία», επέμεινε.
«Είναι ξεκάθαρο γιατί η Τουρκία αγοράζει αυτό το σύστημα αεράμυνας και πώς θα το χρησιμοποιήσει», συμπλήρωσε.
Την Παρασκευή το Πεντάγωνο, κλιμακώνοντας την αμερικανική στάση έναντι στην απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει με την εν λόγω αγορά, προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες», εάν η Τουρκία ολοκληρώσει την αγορά των S-400.
«Εάν η Τουρκία πάρει τους S-400, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μας, τις στρατιωτικές σχέσεις μας» σημείωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. «Δεν θα μπορούν να έχουν τα F-35 και τους (πυραύλους) Πάτριοτ» διεμήνυσε.
Η παράδοση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων – που αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι – είναι ένα από τα κύρια ζητήματα διαμάχης των νατοϊκών συμμάχων. Η Άγκυρα είναι επίσης προγραμματισμένο να αγοράσει 100 μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο «ευχαριστώ» του Αμερικανού προέδρου στη Ρωσία
Τα νεότερα για την υγεία της
«Αν του είχα ρίξει καμιά γροθιά...»
Επεισοδιακή προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα
Η κατάστασή της την έχει οδηγήσει σε αμήχανες στιγμές
Οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κοινοβούλιο για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών
Οι, όχι και τόσο γνωστές, ρίζες
H ιστορία, οι παραδόσεις και οι συμβολισμοί
Πώς συνδέεται με τα γλυκά
Οι νέες οδηγίες στην πλατφόρμα
Στην απάντησή του δεν διατυπώνει ρητή θέση για τη νομιμότητα του μνημονίου
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.