- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Αλβανία: 15 συλλήψεις για τα επεισόδια στο πρωθυπουργικό μέγαρο
Άλλα επτά πρόσωπα αναζητούνται
Δεκαπέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά τη χθεσινή διαδήλωση μπροστά από την έδρα της αλβανικής κυβέρνησης, κατηγορούμενοι για βιαιοπραγίες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και για πρόκληση ζημιών στο κτίριο, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία των Τιράνων.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης, που αξιώνει την αποχώρηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορεί για «διαφθορά», και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος, που επιχείρησε να εισέλθει με τη βία στο κτίριο της κυβέρνησης, χωρίς να το επιτύχει.
Οι 15 συλληφθέντες «κατηγορούνται για βιαιοπραγίες εναντίον αστυνομικών και ότι έσπασαν πόρτες, τζάμια κι επίσης (προκάλεσαν ζημιές) σε έργα τέχνης στην κεντρική είσοδο της έδρας της κυβέρνησης» αναφέρεται στο δελτίο τύπο.
Άλλα επτά πρόσωπα αναζητούνται.
Η αστυνομία προσήγαγε επιπλέον καμιά εικοσαριά διαδηλωτές, πέντε εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τους διαδηλωτές και νοσηλεύονται.
Εξάλλου, περίπου 15 άνθρωποι, διαδηλωτές, δημοσιογράφοι και αστυνομικοί, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο των Τιράνων, για αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κατάστασή της την έχει οδηγήσει σε αμήχανες στιγμές
Οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κοινοβούλιο για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών
Οι, όχι και τόσο γνωστές, ρίζες
H ιστορία, οι παραδόσεις και οι συμβολισμοί
Πώς συνδέεται με τα γλυκά
Οι νέες οδηγίες στην πλατφόρμα
Στην απάντησή του δεν διατυπώνει ρητή θέση για τη νομιμότητα του μνημονίου
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.