Κοσμος

Κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα στον δρόμο (video)

Αναβρασμός στη Σαρδηνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rivolta del latte, a Thiesi davanti stabilimento Pinna: sversato del latte per terra

Διαδοχικές διαμαρτυρίες για τις υπερβολικά -όπως τις χαρακτηρίζουν- χαμηλές τιμές που πωλούν το γάλα πραγματοποιούν τα τελευταία 24ωρα κτηνοτρόφοι στη Σαρδηνία.

«Είναι εντελώς ασύμφορο να το πουλάς, όταν στο πληρώνουν μόλις 55-60 λεπτά του ευρώ/λίτρο» αναφέρει ένας εξ αυτών πριν χύσει το γάλα στον δρόμο. «Πλέον, αξίζει λιγότερο από το εμφιαλωμένο νερό και αυτό είναι απαράδεκτο» λέει ένας άλλος.

Εικόνες που μετέδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ, δείχνουν σταθμευμένα βυτία με ανοικτές τις κάνουλες και το γάλα να ρέει.

La rivolta dei pastori arriva davanti al caseificio dei fratelli Pinna

Τη Δευτέρα αναμένεται συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των παραγωγών και του πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε. Οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν ότι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, δεν θα διστάσουν να στήσουν μπλόκα στους δρόμους του νησιού, μπλοκάροντας τις τοπικές εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου. Στο πλευρό τους έχουν ήδη την ποδοσφαιρική ομάδα της Κάλιαρι (πρωτεύουσα της Σαρδηνίας), η οποία έκανε γνωστό ότι στηρίζει τον αγώνα τους.

Η Σαρδηνία είναι μια από τις περιοχές της Ιταλίας που μαστίζεται από την ανεργία, με αποτέλεσμα αρκετοί νέοι να φεύγουν στο εξωτερικό ή να πηγαίνουν στην ηπειρωτική Ιταλία, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Assalto al caseificio Pinna di Thiesi

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ