- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζεφ Μπέζος: Το αφεντικό της Amazon κατηγορεί ταμπλόιντ για εκβιασμό
Ο εκδότης του National Enquirer τον απείλησε με εννέα φωτογραφίες «από τη μέση και κάτω»
Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο και ιδρυτής του Amazon.com, Τζεφ Μπέζος, κατηγορεί τον εκδότη του περιοδικού National Enquirer για εκβιασμό με πέτρα του σκανδάλου μια σειρά αποκαλυπτικών φωτογραφιών «από τη μέση και κάτω».
Ο Μπέζος καταγγέλλει ότι η μητρική εταιρεία του περιοδικού American Media Inc (AMI) επιδίωξε να αποτρέψει έρευνά του για το πώς βρέθηκε αυτό το φωτογραφικό υλικό και τα προσωπικά του μηνύματα στην κατοχή του National Enquirer.
Το σκάνδαλο με τις φωτογραφίες ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής της Amazon και η σύζυγός του ΜακΚένζι ανακοίνωσαν ότι παίρνουν διαζύγιο. Η ανακοίνωση του διαζυγίου έγινε λίγο πριν το περιοδικό αρχίσει να δημοσιεύει άρθρα για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του Τζεφ Μπέζος και συγκεκριμένα για την καυτή του σχέση με τη Λορίν Σάντσες.
Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στην ιστοσελίδα medium.com ο Μπέζος υποστηρίζει ότι οι δικηγόροι του εκδότη τον απείλησαν ότι θα δημοσιεύουν νέα SMS και αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Σύμφωνα με τον Μπέζος η εταιρεία AMI του διεμήνυσε ότι «έχουμε περισσότερα SMS και φωτογραφίες τις οποίες θα δημοσιεύσουμε αν δεν σταματήσετε την έρευνα».
Μετά τις αποκαλύψεις του National Enquirer ο Μπέζος προσέλαβε ιδιωτική εταιρεία ερευνών προκειμένου να διαπιστώσει τα κίνητρα των ενεργειών του περιοδικού, όπως γράφει ο ίδιος στην ανάρτησή του.
«Οι δικηγόροι μου είπαν στην εκδοτική εταιρεία ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες καθώς ο κάθε άνθρωπος διατηρεί τα δικαιώματα στις φωτογραφίες του συν του ότι οι φωτογραφίες αυτές δεν προσθέτουν κάτι δημοσιογραφικά άξιο αναφοράς», γράφει ο Μπέζος στην ανάρτησή του.
Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής περιεχομένου της εκδοτικής εταιρείας, Ντίλαν Χάουαρντ, ο οποίος μέσω e-mail απείλησε τον δικηγόρο του Μπέζος. «Θα ήθελα να σας περιγράψω τις φωτογραφίες που βρήκαμε στην έρευνά μας» γράφει αρχικά ο Χάουαρντ: «Έχουμε μια selfie κάτω από τη μέση - που όλοι αποκαλούν d*ck pick καθώς και άλλες εννιά φωτογραφίες. Σε αυτές περιλαμβάνονται μια selfie, μια φωτογραφία του Μπέζος χωρίς πουκάμισο να κρατάει το τηλέφωνό του ενώ φοράει τη βέρα του, μια ολόσωμη selfie με τα εσώρουχα και φωτογραφίες και μηνύματα από την Σάντσεζ.
«Δεν θα έδινε σε κανέναν χαρά να στείλει αυτό το mail. Ελπίζω η κοινή λογική να επικρατήσει - και γρήγορα», κατέληξε ο Χάουαρντ.
Αίτημα της εκδοτικής εταιρείας ήταν επίσης, σύμφωνα με τον Μπέζος που δημοσίευσε και ένα email από τον δικηγόρο της εταιρείας, Τζον Φάιν, «μια δημόσια ανακοίνωση από την πλευρά του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon ότι δεν έχει καμία βάση η θέση ότι η κάλυψη από εμάς είχε πολιτικά κίνητρα ή επηρεάστηκε από πολιτικές δυνάμεις καθώς και ότι θα σταματήσουν να αναφέρονται σε αυτή την εκδοχή ως πιθανότητα».
Η εταιρεία που προσέλαβε ο Μπέζος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η διαρροή στο National Enquirer είχε πολιτικά κίνητρα καθώς από τη μια ο Μπέζος έχει αποτελέσει συχνά στόχο του Τραμπ και ο εκδότης Πέκερ είναι ένας παλαιός έμπιστος του προέδρου των ΗΠΑ.
«Αντί να υποχωρήσω σε αυτό τον εκβιασμό, αποφάσισα να δημοσιεύσω ακριβώς τι μου έστειλαν παρά το προσωπικό κόστος για μένα και τον εξευτελισμό με τον οποίο απειλούμαι», υποστηρίζει ο Μπέζος. «Αν εγώ από τη θέση στην οποία βρίσκομαι δεν αντιδράσω σε αυτόν τον εκβιασμό, τότε πόσοι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν αυτό;», αναρωτιέται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τραμπ καλεί τη Ρωσία να προχωρήσει σε ειρηνευτική συμφωνία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τέλος ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ανοίγουν άμεσα τα Στενά του Ορμούζ
Xρειάστηκε να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες
Απροσδόκητη στροφή υπέρ της Ουκρανίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
Στα 7 εκατομμύρια ευρώ η ζημία - 95 συλλήψεις σε 15 τοποθεσίες
Δέσμευση και από τις δύο πλευρές ότι θα απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας μεταξύ τους
Mια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια
Εν αναμονή καταστροφικών πλημυρών οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις για τα Στενά του Ορμούζ
Yποβλήθηκαν 626 αιτήσεις για μόλις 27 θέσεις
Παρά τη συμφωνία, η δικαστική διαμάχη με την κλινική συνεχίζεται
Μόνο ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μπορεί να επιτρέψει εξαιρέσεις
106 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 μετρά πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη νίκη του στο Circuit de Barcelona
«Η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας», δηλώνουν οι ηγέτες της G7
Πώς ξεκίνησε αυτή η φήμη για το παρασιτικό γατόψαρο του γλυκού νερού και τι ισχύει
Με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται η στρατηγική θέση του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας
Η συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν αποκαλύπτει τα όρια της ισχύος όλων των πρωταγωνιστών της περιοχής
Στη Σύνοδο G7 στο Εβιάν της Γαλλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν 185 εκατ. ευρώ στον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.