- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Μάχη» για τα ψιλά της Φοντάνα ντι Τρέβι - Καθολική εκκλησία και Δήμος στα μαχαίρια (εικόνες)
Συνολικά κάθε χρόνο μαζεύονται περί τα 1,5 εκατ. ευρώ
Κόντρα έχει ξεσπάσει στη Ρώμη μεταξύ της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και του δήμου της ιταλικής πρωτεύουσας για τα κέρματα που ρίχνουν οι τουρίστες στο πιο διάσημο σιντριβάνι της Αιώνιας Πόλης, Φοντάνα ντι Τρέβι. Οι τουρίστες πετούν το νόμισμα για να επιστρέψουν, όπως λέει η παράδοση, κάποτε στη Ρώμη και στο σιντριβάνι εκτιμάται ότι κάθε χρόνο συγκεντρώνεται το ποσό των περίπου 1,5 εκ. ευρώ.
Η παράδοση με τα νομίσματα ξεκίνησε με το τραγούδι «Three coins in the Fountain» του Φρανκ Σινάτρα και την ομώνυμη ρομαντική κομεντί του 1954. Έως σήμερα, το αξιοσέβαστο ποσόν που κατέληγε στη φιλανθρωπική οργάνωση Caritas της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με σκοπό τη βοήθεια των φτωχών.
Η νυν δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι, ωστόσο, εκτιμά ότι ήρθε η ώρα τα χρήματα αυτά να επενδυθούν σε έργα υποδομής, τα οποία τόσο έχει ανάγκη η πόλη. Η απόφαση έχει εγκριθεί και αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Απρίλιο.
Ωστόσο, αρκετοί Ιταλοί δεν συμφωνούν και καλούν –από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης– το δημοτικό συμβούλιο να το ξανασκεφτεί, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει παράλληλα και η Caritas, ενώ η εφημερίδα των Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας «Avvenire» κυκλοφόρησε το Σάββατο με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Παίρνουν τα χρήματα από τους φτωχούς».
Με τη στήριξη του Κινήματος Πέντε Αστέρων, η Ράτζι ανέλαβε το τιμόνι της Ρώμης το 2016. Έκτοτε η δημοτικότητά της βρίσκεται σε καθοδική πορεία, κυρίως λόγω της αδυναμίας της αντιμετωπίσει τα σοβαρά χρέη της πόλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.