- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Βρετανοί βουλευτές, που όπως φαίνεται θα απορρίψουν τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit την επόμενη εβδομάδα, δημιουργούν τον κίνδυνο να προκληθεί παράλυση ακόμα και να μην αποχωρήσει πιθανόν η Βρετανία από την ΕΕ, προειδοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.
Η Βρετανία, η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ σε λιγότερο από 80 ημέρες, ωστόσο η Βουλή των Κοινοτήτων πιθανόν να απορρίψει την επόμενη εβδομάδα τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η Μέι, αυξάνοντας την πιθανότητα ενός «άτακτου Brexit».
«Αυτό που είναι περισσότερο πιθανό στην περίπτωση που απορριφθεί αυτή η συμφωνία, είναι ότι διατρέχουμε τον κίνδυνο παράλυσης λόγω του Brexit. Όταν συμβεί αυτό, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να γίνει. Ο μεγάλος κίνδυνος, και αυτό για το οποίο ανησυχεί ο κόσμος, είναι να μην εκπληρώσουμε ουσιαστικά αυτό το οποίο ψήφισαν οι πολίτες» εξήγησε σε δηλώσεις του ο Τζέρεμι Χαντ.
Πολλοί βουλευτές που τάσσονται υπέρ του Brexit, θέλουν μια πιο καθαρή έξοδο από την ΕΕ και τους θεσμούς της, ωστόσο ο Χαντ δήλωσε ότι το Κοινοβούλιο, όπου το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα δεν έχει πλειοψηφία, πιθανόν να μην επιτρέψει στη χώρα να βγει από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία.
«Νομίζω ότι τώρα φαίνεται πολύ λιγότερο πιθανόν το Κοινοβούλιο να επιτρέψει μια έκβαση η οποία δεν θα περιλαμβάνει μια συμφωνία» πρόσθεσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.