Κοσμος

Βρετανός ΥΠΕΞ: Με παράλυση κινδυνεύει η χώρα λόγω Brexit

«Καμπανάκι» από τον Τζέρεμι Χαντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο
Λονδίνο/©EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Οι Βρετανοί βουλευτές, που όπως φαίνεται θα απορρίψουν τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit την επόμενη εβδομάδα, δημιουργούν τον κίνδυνο να προκληθεί παράλυση ακόμα και να μην αποχωρήσει πιθανόν η Βρετανία από την ΕΕ, προειδοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Η Βρετανία, η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ σε λιγότερο από 80 ημέρες, ωστόσο η Βουλή των Κοινοτήτων πιθανόν να απορρίψει την επόμενη εβδομάδα τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η Μέι, αυξάνοντας την πιθανότητα ενός «άτακτου Brexit».

«Αυτό που είναι περισσότερο πιθανό στην περίπτωση που απορριφθεί αυτή η συμφωνία, είναι ότι διατρέχουμε τον κίνδυνο παράλυσης λόγω του Brexit. Όταν συμβεί αυτό, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να γίνει. Ο μεγάλος κίνδυνος, και αυτό για το οποίο ανησυχεί ο κόσμος, είναι να μην εκπληρώσουμε ουσιαστικά αυτό το οποίο ψήφισαν οι πολίτες» εξήγησε σε δηλώσεις του ο Τζέρεμι Χαντ.

Πολλοί βουλευτές που τάσσονται υπέρ του Brexit, θέλουν μια πιο καθαρή έξοδο από την ΕΕ και τους θεσμούς της, ωστόσο ο Χαντ δήλωσε ότι το Κοινοβούλιο, όπου το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα δεν έχει πλειοψηφία, πιθανόν να μην επιτρέψει στη χώρα να βγει από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία.

«Νομίζω ότι τώρα φαίνεται πολύ λιγότερο πιθανόν το Κοινοβούλιο να επιτρέψει μια έκβαση η οποία δεν θα περιλαμβάνει μια συμφωνία» πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ