- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκρηξη Ερντογάν κατά ΗΠΑ για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία
Η Τουρκία είναι έτοιμη για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρίαδηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος
Η Τουρκία είναι έτοιμη για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία δηλώνει ο Ρετζέπ Ερντογάν, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στον σύμβουλο ασφαλείας Τζον Μπόλτον που σε δηλώσεις του είχε ουσιαστικά ζητήσει κάθε δράση της Τουρκίας στην περιοχή να είναι πλήρως συντονισμένη και συμφωνημένη με τις ΗΠΑ.
Η Τουρκία έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Πρόσθεσε ότι παρά την ξεκάθαρη συμφωνία με τον Τραμπ, στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης «λένε διαφορετικά πράγματα».
Κατέκρινε επίσης τις ΗΠΑ ότι καθυστερούν στο ζήτημα της Μαντζίμπ, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο ψέμα» ότι οι Κούρδοι πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.
Μάλιστα περιέγραψε το PKK και το YPG ως «ένα και το αυτό».
Ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε μάλιστα στον Σύμβουλο Ασφαλείας Τζον Μπόλτιον λέγοντας ότι έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος και ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχθεί τα σχόλιά του που έκανε από το Ισραήλ.
«Δεν θεωρούμε ότι η Τουρκία πρέπει να αναλάβει στρατιωτική δράση που δεν θα είναι πλήρως συντονισμένη και συμφωνημένη με τις ΗΠΑ», ήταν η πρόσφατη δήλωση του κ. Μπόλτον με την οποία ο αμερικανός αξιωματούχος έθεσε το πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αγκυρα, στο πλαίσιο της οποίας είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον ομόλογό του Ιμπραϊμ Καλίν.
Εκπρόσωπος του αμερικανού αξιωματούχου, χαρακτήριζε παραγωγικές τις εν λόγω συζητήσεις προσθέτοντας πάντως ότι οι δύο πλευρές έχουν προσδιορίσει περαιτέρω ζητήματα για διάλογο και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν τις διαβουλεύσεις των στρατιωτικών αντιπροσωπειών που αναμένονται για σήμερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.