- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ για «κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας» της Συρίας, το έδαφος της οποίας έγινε στόχος χθες, σύμφωνα με την Δαμασκό και την Μόσχα, αεροπορικών επιδρομών των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.
«Είναι προφανές ότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία εκφράζεται η «μεγάλη του ανησυχία» για τα αεροπορικά πλήγματα την ευθύνη για τα οποία απορρίπτουν Δαμασκός και Ισραήλ.
Σύμφωνα με τα συριακά μέσα ενημέρωσης, η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε χθες το βράδυ στόχους κοντά στην Δαμασκό, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έλαβε μέτρα προστασίας κατά της εκτόξευσης πυραύλου προερχομένου από την Συρία.
Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας κατήγγειλε σήμερα «προκλητικά» πλήγματα των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι έθεσε ευθέως σε κίνδυνο εμπορικές πτήσεις.
Η ισραηλινή επίθεση, η οποία σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό έγινε από τον λιβανικό εναέριο χώρο, «πραγματοποιήθηκε την στιγμή που δύο αεροσκάφη της γραμμής, που δεν προέρχονταν από την Ρωσία, ετοιμάζονταν να προσγειωθούν στα αεροδρόμια της Βηρυτού και της Δαμασκού», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Αμυνας Ιγκορ Κονατσένκοφ.
«Για να αποφευχθεί μία τραγωδία, περιοριστικά μέτρα που αφορούν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας επιβλήθηκαν στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, πράγμα που επέτρεψε στους ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας στην Δαμασκό να ανακατευθύνουν το ένα από τα αεροσκάφη στην ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ», δήλωσε ο Κονατσένκοφ.
Η ισραηλινή αεροπορία χρησιμοποίησε 16 πυραύλους κατά την διάρκεια των επιδρομών αυτών, σύμφωνα με την Μόσχα, 14 από τούς οποίους καταστράφηκαν από τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.
Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία, σύμμαχο του συριακού καθεστώτος, και το Ισραήλ έχουν περιπλακεί μετά το επεισόδιο του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε κατά λάθος ρωσικό αεροσκάφος προσπαθώντας να αναχαιτίσει ισραηλινούς πυραύλους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.