- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπολσονάρου: Ανυπόφορο να ζει κανείς σε περιοχές της Γαλλίας λόγω των μεταναστών
«Εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο για τη Βραζιλία»
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε ότι «είναι ανυπόφορο να ζει κανείς σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας» λόγω των μεταναστών κι επανέλαβε ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση.
«Όλος ο κόσμος γνωρίζει τι συμβαίνει στη Γαλλία. Είναι απλά ανυπόφορο να ζει κανείς σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας» είπε ο ακροδεξιός πρόεδρος, σε μια ζωντανή παρέμβασή του στο Facebook.
«Και η αδιαλλαξία (τους) τείνει να συνεχίζει να αυξάνεται. Όσοι πηγαίνουν εκεί κάτω, ο γαλλικός λαός τους υποδέχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε ο Μπολσονάρου.
«Όμως, γνωρίζετε πως είναι αυτοί οι άνθρωποι. Έχουν κάτι μέσα τους. Δεν εγκαταλείπουν τις ρίζες τους και θέλουν να επιβάλουν τον πολιτισμό τους, τα δικαιώματά τους και τα προνόμιά τους» σημείωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιους μετανάστες αναφέρεται.
«Η Γαλλία υποφέρει από αυτό, ένα μέρος του πληθυσμού, ένα μέρος των ενόπλων δυνάμεων, ένα μέρος των θεσμών άρχισε να παραπονιέται για όλο αυτό. Εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο για τη Βραζιλία» υπογράμμισε ο ίδιος.
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου επανέλαβε ότι η επόμενη κυβέρνηση της Βραζιλίας θα «καταγγείλει και θα ανακαλέσει» το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση του ΟΗΕ, το οποίο υπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Μαρακές του Μαρόκου 160 χώρες, ενώ τη Βραζιλία εκπροσώπευσε η νυν κυβέρνησή της.
«Δυστυχώς, η Βραζιλία, με τον νυν υπουργό Εξωτερικών της, υπέγραψε το Σύμφωνο. Εμείς δεν είμαστε κατά των μεταναστών, όμως πρέπει να έχουμε πολύ αυστηρά κριτήρια για να μπουν στη Βραζιλία. Θα καταγγείλουμε και θα ανακαλέσουμε αυτό το Σύμφωνο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.