- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βερολίνο: Καλύτερα για όλους να έχουμε συντεταγμένο Brexit
Πώς σχολιάζει η γερμανική κυβέρνηση τις εξελίξεις στη Βρετανία
Η γερμανική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη -για το συμφέρον όλων- σε μια συντεταγμένη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
«Tώρα, θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της πρότασης δυσπιστίας σε βάρος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι» πρόσθεσε.
«Γνωρίζουμε ότι θα ήταν για όλους καλύτερα αν πηγαίναμε σε συντεταγμένο Brexit» σχολίασε από τη μεριά του ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Όλαφ Σολτς, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία που έχει επιτευχθεί είναι «μια καλή συμφωνία».
Γι' αυτό -και σύμφωνα με τον ίδιο- μπορεί κάποιος να ελπίζει ότι στο τέλος το βρετανικό Κοινοβούλιο θα στηρίξει αυτήν την συμφωνία. «Η Γερμανία πάντως είναι προετοιμασμένη και για τις δύο περιπτώσεις, για ένα συντεταγμένο και για ένα άτακτο Brexit» ξεκαθάρισε.
Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, από τη μεριά του, θεωρεί την κατάσταση συγκεχυμένη. «Φιλοδοξία μου είναι να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία» δήλωσε και τόνισε ότι κανείς στην Βρετανία «και σίγουρα όχι στη Γερμανία και την Ευρώπη δεν επιθυμεί ένα άτακτο Brexit».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.