- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τρέχει να προλάβει καταστάσεις ο Μακρόν: Βλέπει εργοδότες και συνδικάτα τη Δευτέρα
Πονοκέφαλος τα «Κίτρινα Γιλέκα» - Αμφίβολο αν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, θα εκτονώσουν την κατάσταση
Συναντήσεις με πέντε συνδικάτα (CGT, CFDT, FO, CFE-CGE και CFTC), καθώς και τρεις εργοδοτικές οργανώσεις (Medef, CPME και U2P) θα έχει τη Δευτέρα, στις 10.00 το πρωί (11.00, ώρα Ελλάδος) ο Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Οι επαφές έρχονται στον απόηχο του νέου κύματος βίας στο Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, την ώρα που τα «Κίτρινα Γιλέκα» ανοίγουν τα χαρτιά τους, ζητούν παραίτηση Μακρόν και προγραμματίζουν την «5η Πράξη» με μαζικές διαδηλώσεις το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.
Το Σάββατο, κεντρικές συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με τις εικόνες από το άγριο ξύλο των αστυνομικών σε διαδηλωτές να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.
Λαϊκή οργή
Το συγκεκριμένο κίνημα ολοένα και διογκώνεται, προκαλώντας αμηχανία στο Προεδρικό Μέγαρο. Αυτήν τη φορά, περίπου 136.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, απαιτώντας άμεση βελτίωση της καθημερινότητάς τους (μείωση της φορολογίας, καλύτερους μισθούς).
Σύμφωνα με την Opinion που αποκάλυψε τον γύρο επαφών, στόχος είναι «να παρουσιάσει ο Μακρόν τα μέτρα που θα ανακοινώσει στη συνέχεια στους πολίτες μέσα στην ημέρα», σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η τεταμένη ατμόσφαιρα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ συναντήθηκε με τους κοινωνικούς εταίρους, οι οποίοι του ξεκαθάρισαν πως πρέπει να ληφθούν άμεσα και συγκεκριμένα κοινωνικά μέτρα.
Μικρό καλάθι
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγή από το Μέγαρο των Ηλυσίων ανέφερε πως οι πρόεδροι της Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέ, της Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν καθώς και του CESE (Οικονομικό, Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Συμβούλιο) Πατρίκ Μπερνασκονί θα γίνουν δεκτοί από τον Εμανουέλ Μακρόν, τη Δευτέρα στις 10.00 (11.00 ώρα Ελλάδας), την ίδια ώρα με τους κοινωνικούς εταίρους.
«Ο πρόεδρος θέλει να φέρει μαζί όλες τις πολιτικές, περιφερειακές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το έθνος, προκειμένου να ακούσει τη φωνή τους και τις προτάσεις τους με σκοπό να τους κινητοποιήσει στη δράση» δήλωσε η πηγή αυτή.
Αρκετοί, πάντως, κρατούν μικρό καλάθι για τους «καρπούς» που θα έχουν οι συνάντησεις αυτές, καθώς το κύμα οργής προς το πρόσωπο του Μακρόν ολοένα και αυξάνεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στρατός αναπτύσσεται στα σύνορα
Μητέρα και οι δύο κόρες της κατέθεσαν αγωγή
To κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ
Πιέσεις στην κυβέρνηση Σάντσεθ
Έκλεισε η δικαστική διαμάχη με τη Λόρεν Πισιότα - Άγνωστοι παραμένουν οι όροι της συμφωνίας
O ίδιος δεν θυμάται τίποτα
Ο κυβερνήτης παρενέβη την τελευταία στιγμή
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιρλανδός τραγουδούσε σε παμπ του Δουβλίνου
Συναγερμός στη Βαρσοβία μετά τη συντριβή πυραύλου Kh-101 – Καταδίκη από Μακρόν και Φον ντερ Λάιεν
Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί
Η χώρα είναι αντιμέτωπη με την χειρότερη επιδημία της θανατηφόρας ασθένειας στην ιστορία της
Οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο ράπερ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα Φορτ Ντιξ στο Νιου Τζέρσεϊ
"Προβληματικός με τις γυναίκες και χωρίς ψυχή"
«Στο κόκκινο» η μισή χώρα από καύσωνα και ξηρασία
Ο Χάνσαρντ ήταν τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «The Frames»
Η επιστολή του διάσημου ζευγαριού προς τον δήμαρχο της Μπρινιόλ
Ξέσπασαν 90 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα μέσα σε μία ημέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.