- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Συνεδριάζει το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου στη σκιά της δολοφονίας Κασόγκι
Στα θέματα προς εξέταση και ο εμφύλιος στην Υεμένη
Ξεκινούν εντός της ημέρας οι εργασίες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) στο Ριάντ, με την ενότητα των χωρών της περιοχής να βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της κρίσης με το Κατάρ και του ενδεχομένου να ξεσπάσει διπλωματική κρίση με την οικοδέσποινα Σαουδική Αραβία λόγω της υπόθεσης της στυγνής δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.
Η ημερίδα της συνάντησης των ηγετών από τα έξι κράτη-μέλη αναμένεται να εστιάσει στα ζητήματα ασφάλειας, στα οποία θα περιλαμβάνονται και ο πόλεμος στην Υεμένη, όπως και οι δραστηριότητες του Ιράν, αλλά ενδέχεται να θίξει και θέματα όπως η πετρελαϊκή πολιτική και οι κυρώσεις κατά του Κατάρ, που εξακολουθούν να εφαρμόζουν κάποιοι από τους γείτονές του.
Ο Σαουδάραβας μονάρχης έχει προσκαλέσει στη σύνοδο και τον εμίρη του Κατάρ, όμως η Ντόχα δεν έχει απαντήσει ακόμη σε ποιο επίπεδο θα αντιπροσωπευθεί στην ημερίδα. Ο εμίρης είχε παρακολουθήσει πέρυσι τη σύνοδο στο Κουβέιτ, όμως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν είχαν στείλει χαμηλόβαθμες αντιπροσωπείες.
Η Σαουδική Αραβία έχει αποκρούσει τις αμερικανικές πιέσεις να τερματίσει τη διένεξη με το Κατάρ έπειτα από τη δολοφονία, στις 2 Οκτωβρίου, του Κασόγκι μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη -μία υπόθεση που καταδίκασε ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα και εξέθεσε την πολιτική καταστολής των διαφονούντων μέσα στο βασίλειο των Σαούντ.
Η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου του Κόλπου να αποφυλακίσουν τους διαφωνούντες στην περιοχή, καθώς τα καθεστώτα των χωρών της δείχνουν ισχνή ανεκτικότητα στην κριτική εναντίον των ηγετών τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.