- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσία: Ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Κύπρο θα έχει συνέπειες
«Θα αναγκαστούμε να λάβουμε αντίμετρα» ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Αυστηρό μήνυμα προς τη Λευκωσία έστειλε η Μόσχα, προειδοποιώντας ενάντια στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Κύπρο.
Η Ρωσία, διά στόματος της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, προειδοποίησε τις κυπριακές αρχές να μην επιτρέψουν ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στο νησί, υπογραμμίζοντας ότι μία τέτοια κίνηση θα προκαλέσει ρωσική αντίδραση και θα έχει «επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές συνέπειες» για την Κύπρο.
Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Μόσχα είναι ενήμερη για τα «αντιρωσικά πλάνα», που περιλαμβάνουν την Κύπρο και τον αμερικανικό στρατό, τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων και τη δημιουργία λειτουργικών βάσεων στο νησί.
«Λαμβάνουμε πληροφορίες από διάφορες πηγές ότι οι ΗΠΑ μελετούν ενεργά επιλογές για την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Κύπρο» δήλωσε η Ζαχάροβα. «Ο στόχος δεν είναι κρυφός: Να αντιμετωπιστεί η ενισχυόμενη ρωσική παρουσία στην περιοχή, δεδομένης της επιτυχούς επιχείρησης του ρωσικού στρατού στη Συρία» συμπλήρωσε.
Η Ζαχάροβα υποστήριξε ότι αμερικανική αντιπροσωπεία έχει επιθεωρήσει πιθανές περιοχές για τις βάσεις και ότι η Ουάσινγκτον έχει εμπλακεί σε εντατικές συζητήσεις με τη Λευκωσία, για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, σύμφωνα με το Reuters.
Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα τις κυπριακές αρχές να μην επιτρέψουν την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του νησιού, ξεκαθάρισε η Ζαχάροβα. «Τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές συνέπειες για την ίδια την Κύπρο» επανέλαβε.
«Στη Μόσχα, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το αντιρωσικό στοιχείο αυτών των σχεδίων και στην περίπτωση που εφαρμοστούν, θα αναγκαστούμε να λάβουμε αντίμετρα» προειδοποίησε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.