- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κρεμλίνο: Κανένα πρόβλημα με την κίνηση πλοίων ανοικτά της Κριμαίας
Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας
Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων ισχυρίζεται η Ουκρανία περί ύπαρξης προβλημάτων στη ναυσιπλοΐα στο ανατολικό τμήμα της Κριμαίας, προχώρησε η Ρωσία.
Ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Βλοντίμιρ Ομελιάν κατηγόρησε το πρωί της Πέμπτης τη Μόσχα ότι απαγορεύει σε πλοία να αποπλεύσουν ή να καταπλεύσουν στην Αζοφική Θάλασσα, λίγες ημέρες μετά την κατάληψη τριών ουκρανικών πλοίων από δυνάμεις της ρωσικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει αποκλείσει δύο ουκρανικά λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα (σ.σ. Μπερντιάνσκ και Μαριούπολη), απαγορεύοντας σε πλοία να αναχωρήσουν ή να εισέλθουν σε αυτά.
«Ο σκοπός είναι απλός: Θέτοντας σε αποκλεισμό ουκρανικά λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα, η Ρωσία ελπίζει να μας βγάλει εκτός του δικού μας εδάφους -περιοχής που είναι δική μας, σύμφωνα με όλες τις σχετικές διεθνείς νομοθεσίες» ανέφερε ο Ουκρανός αξιωματούχος.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε άγνοια για τους ουκρανικούς ισχυρισμούς, ξεκαθαρίζοντας ότι οι θαλάσσιες μεταφορές γίνονται κανονικά μέσω του πορθμού Κερτς στην Κριμαία, ο οποίος ελέγχεται από τη Ρωσία χωρίζοντας τη Μαύρη από την Αζοφική Θάλασσα.
Όπως είπε, τυχόν καθυστερήσεις συνδέονται με τις κακές καιρικές συνθήκες -πράγμα όχι σπάνιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κάλεσε το ΝΑΤΟ να στείλει πολεμικά πλοία στην Αζοφική Θάλασσα, προκειμένου να βοηθήσουν τη χώρα του και «να εγγυηθούν την ασφάλεια». Από τη μεριά του ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ έκανε λόγο για «ουκρανικά καπρίτσια» με την ανοχή-υποστήριξη κρατών της Δύσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντίδραση της Δανίας και η θέση Ζελένσκι
Τι συνέβη στο ζευγάρι
Η μάχη Νετανιάχου - Άιζενκοτ, τα μεγάλα διακυβεύματα, οι συμμαχίες και το εκλογικό σύστημα
Από τη Βουδαπέστη στο Βελιγράδι, το νέο γεωπολιτικό στοίχημα της Ευρώπης
Τι έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
: Συμβιβασμός 400.000 λιρών
Kαθώς ο Φλάβιο Μπολσονάρο αμφισβητεί την ήττα του
Η μόνιμη απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ μεταξύ Selfridges και IKEA
Μήνυμα προς την Τουρκία και τη Λιβύη έστειλαν από τον ΟΗΕ η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Νέες επιθέσεις ανακοίνωσαν οι Χούθι
Ο Λούλα μετέτρεψε εκατομμύρια υποστηρικτές σε δίκτυο διανομής, ενώ διεκδικούσε δικαστικά ίση μεταχείριση στις πλατφόρμες
Λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο
Η απάντηση του δισεκατομμυριούχου στον Κρίστοφερ Νόλαν μέσω Grok διχάζει το κοινό
Η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη
Ο Τούρκος πρόεδρος υπερασπίστηκε τη συμφωνία με τη Λιβύη
Οι διάλογοι που έρχονται στο φως μετά τις αποκαλύψεις για το υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στην κατοχή του
Το φοιτητικό ψηφοδέλτιο έχει δεσμευτεί κατά των κυρώσεων στη Ρωσία και της ένταξης στο ΝΑΤΟ
Τι εξετάζουν τώρα οι τουρκικές αστυνομικές αρχές
Ανοιχτά παραμένουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση
Ο Λεονάρντο Μαρία Ντελ Βέκιο υποστηρίζει ότι θα διατηρούσε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.