- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπουργός στο Ισραήλ: «Επιλέξτε την booking.com, μποϊκοτάρετε την Airbnb»
Ανεβαίνουν οι τόνοι μετά την αφαίρεση καταλυμάτων από τους εβραϊκούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη
Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Γκιλάντ Ερντάν κάλεσε σήμερα τους συμπολίτες του να μποϊκοτάρουν την Airbnb μετά την απόφαση της εταιρείας να αφαιρέσει από την πλατφόρμα της τις καταχωρήσεις καταλυμάτων στους εβραϊκούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Είχε προηγηθεί η χθεσινή γνωστοποίηση από τον Ερντάν των σχεδίων της ισραηλινής κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί διαβουλεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με την ελ λόγω απόφαση της εταιρείας καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων.
Το Ισραήλ άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι μπορεί να στραφεί προς την αμερικανική κυβέρνηση και να στηρίξει αγωγές εναντίον της Airbnb εντός των αμερικανικών Πολιτειών που έχουν θεσπίσει νόμους κατά των αντι-ισραηλινών αποκλεισμών.
«Καλώ σήμερα όλους εκείνους που υποστηρίζουν το Ισραήλ και όσους εναντιώνονται σε προκατειλημμένους αποκλεισμούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την Airbnb και να στραφούν σε άλλες υπηρεσίες», τόνισε ο Ερντάν σε ένα συνέδριο διπλωματών που διοργάνωσε η εφημερίδα Jerusalem Post.
«Παρεμπιπτόντως, η Booking.com είναι μια εξαιρετική υπηρεσία», πρόσθεσε ο υπουργός που ηγείται των προσπαθειών της ισραηλινής κυβέρνησης να καταπολεμήσει τα μποϊκοταρίσματα που γίνονται προς υπεράσπιση των Παλαιστινίων.
H Airbnb ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αφαιρέσει τις ερχόμενες μέρες τις καταχωρήσεις στους ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η απόφαση αφορά περίπου 200 καταχωρήσεις.
Η αφαίρεση των καταλυμάτων της Airbnb αφορά μόνο τους ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και όχι στο ίδιο το Ισραήλ, ή την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ή τα Υψίπεδα Γκολάν, περιοχές που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, χωρίς τη διεθνή αναγνώριση.
Σήμερα, εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντάν.
Οι Παλαιστίνοι καλωσόρισαν την απόφαση αυτή.
«Η Airbnb έλαβε μια απόφαση στη σωστή κατεύθυνση να σταματήσει τις εμπορικές συναλλαγές με τους ισραηλινούς εποικισμούς συμβιβάζοντας έτσι με τη διεθνή νομιμότητα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Ουάσελ Αμπού Γιούσεφ, ανώτερος αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
Χθες, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) χαιρέτισε την απόφαση της Airbnb και κάλεσε τον ιστότοπο τουριστικών κρατήσεων Booking.com να ακολουθήσει το παράδειγμα της Airbnb και να σταματήσει να προτείνει καταλύματα που βρίσκονται στους ισραηλινούς οικισμούς στην Δυτική Όχθη, το παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό ισραηλινή κατοχή.
Η Booking.com δεν απάντησε σε αιτήματα του Reuters για κάποιο σχόλιο.
Παράλληλα με τον Ερντάν, η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Αγιελέτ Σακέντ, απευθυνόμενη στο ίδιο συνέδριο σήμερα, στήριξε την έκκληση για μποικόταρισμα της Airbnb, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ πρέπει επίσης να θεσπίσει τους δικούς του νόμους κατά των διακρίσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
To πρώτο αεροπλάνο του είδους θα παραλειφθεί από την Ελλάδα το 2028
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μεταφερθεί στην Ελλάδα
Ένα βρέφος παρέμενε άταφο για δύο χρόνια - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Μαζική κινητοποίηση του rescEU - Περισσότερα εναέρια μέσα και εκατοντάδες πυροσβέστες
Από καταστροφή εκρηκτικών ή εκπαιδευτικές βολές εντός στρατοπέδου άρχισε η πυρκαγιά - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες
Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Space Needle δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν πού ακριβώς προσγειώθηκαν
Το δύσκολο ραντεβού
Με κολάρο για τουλάχιστον έξι εβδομάδες o Λιούμπισα Κάροβιτς
Άρον άρον απομακρύνθηκαν τουρίστες και κάτοικοι
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ERCC, παρατείνοντας για 24 ώρες την αποστολή των εναέριων μέσων
Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που εξετάζει η Ουάσιγκτον
Η μεγάλη φωτιά κοντά στο Μπορντό έχει σταθεροποιηθεί, αλλά δεν έχει οριοθετηθεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ιστορική διαδρομή από το Σύνταγμα του 1960 έως τη συμφωνημένη βάση των διαπραγματεύσεων
Η οργή των φοιτητών ξεχείλισε μετά τη μαζική νοθεία στις εξετάσεις εισαγωγής στις Ιατρικές Σχολές τον Μάιο
Χωρίς τέλος τα προβλήματα ηλεκτροδότησης
Η κατάργηση της απαλλαγής de minimis στις ΗΠΑ βύθισε τις πωλήσεις
Οι εικόνες από δορυφόρους
Αυστηροποιούνται οι όροι πρόσβασης στα κοινωνικά επιδόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.