- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μακάβρια ανακάλυψη - Ομαδικός τάφος με 200 πτώματα στην Αιθιοπία
Άγνωστο από πού είναι τα θύματα, σε ποια φυλή ανήκουν, ή τι τους συνέβη
Η αστυνομία της Αιθιοπίας εντόπισε ομαδικό τάφο στον οποίο πιστεύεται ότι κείτονται περίπου 200 πτώματα κοντά στα διοικητικά όρια της περιφέρειας Ορόμια με την περιφέρεια Σομάλι, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.
Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται σε βάρος του Άμπντι Μοχάμεντ Όμερ, πρώην περιφερειάρχη της Σομάλι, κατά τις ίδιες πηγές.
Ο Μοχάμεντ Όμερ είναι αντιμέτωπος με δίκη για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνέργεια σε εγκλήματα μιας ομάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που έδρασε στην περιοχή. Έχει ήδη συλληφθεί και προφυλακιστεί.
#Ethiopia: Former #Somali region chief administrator accused of attempting to escape from prison https://t.co/vu279IAojc pic.twitter.com/LFvhqxzeUo
— FBC (Fana Broadcasting Corporate S.C.) (@fanatelevision) October 19, 2018
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ιατροδικαστικοί θα προχωρήσουν σε εκταφή των πτωμάτων μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Δεν είναι ακόμη σαφές από πού είναι τα θύματα, σε ποια φυλή ανήκουν, ή τι τους συνέβη.
Ο Μοχάμεντ Όμερ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση την 6η Αυγούστου, έπειτα από πολυήμερα επεισόδια ανάμεσα σε μέλη διαφόρων φυλών.
Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τον αξιωματούχο αυτό για σωρεία παραβιάσεων, ανάμεσά τους και βασανιστήρια. Πολίτες έχουν καταγγείλει ότι διέταξε επιθέσεις παραστρατιωτικών εναντίον αμάχων στην γειτονική επαρχία Ορόμια τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η περιοχή αυτή σπαράσσεται από βίαια επεισόδια εδώ και δεκαετίες. Τα κυβερνητικά στρατεύματα συγκρούονταν με το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης Ογκαντέν ωσότου τα δύο μέρη υπέγραψαν μια ειρηνευτική συμφωνία τον περασμένο μήνα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.