- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των θυμάτων η άδεια στον Κουφοντίνα
Νέα δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου για την άδεια εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα
Την «έντονη καταδίκη» τους για τη χορήγηση της τέταρτης άδειας εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εκφράζουν οι ΗΠΑ με μια νέα δήλωση αξιωματούχου. Τη σκυτάλη πήρε αυτή τη φορά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Παλαντίνο, ο οποίος χαρακτήρισε την άδεια ως μια «επαίσχυντη αδικία» για τις οικογένειες των θυμάτων, στα οποία, όπως υπενθύμισε, συμπεριλαμβάνονται και μέλη της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Παράλληλα, επισήμανε πως η αμερικανική πλευρά έχει κοινοποιήσει επίσημα τις ανησυχίες της στην ελληνική κυβέρνηση.
Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στην ενημέρωση Τύπου, ο κ. Παλαντίνο τόνισε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα για μια ακόμα φορά την απελευθέρωση του καταδικασθέντος τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα με αναστολή έξι ημερών από τη φυλάκισή του στην Ελλάδα, την πέμπτη και μακρύτερη άδεια στον περασμένο χρόνο. Ο Κουφοντίνας είναι ένας τρομοκράτης που καταδικάστηκε για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου μελών του προσωπικού της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ (στην Ελλάδα). Αυτές οι άδειες είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειές των πολλών θυμάτων και χρησιμεύουν ως κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του για να διαπράττουν περαιτέρω βίαιες και καταστρεπτικές ενέργειες στο όνομά του. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές μας ανησυχίες γι' αυτή την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση».
Είχε προηγηθεί ανάρτηση στο Twitter από την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, η οποία επίσης καταδίκαζε τη χορήγηση της νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
«Καταδικάζουμε έντονα την πρόσφατη χορήγηση άδειας στον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων μελών του προσωπικού της αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των θυμάτων - οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κάνουν διακοπές από τη φυλακή».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.