Κοσμος

Let's Go North - Τα καραβάνια των μεταναστών που τρομάζουν τον Ντόναλντ Τραμπ (εικόνες)

Μια λαοθάλασσα απελπισμένων της Κεντρικής Αμερικής ψάχνει το αμερικανικό όνειρο

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-caravanmigrants.jpg
©John Moore/Getty/Ideal Images

Χιλιάδες μετανάστες από την Κεντρική Αμερική διασχίζουν το Μεξικό με κατεύθυνση προς το βορρά με την ελπίδα να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι περισσότεροι μετανάστες είναι γονείς με μικρά παιδιά και ψάχνουν καλύτερες συνθήκες ζωής χωρίς βία, εγκληματικότητα, καρτέλ και ανεργία στη χώρα που έχει για πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ.

20227015.jpg
© EPA/JOSE MENDEZ

20226523.jpg
© EPA/JOSE MENDEZ


Τα επονομαζόμενα «καραβάνια των μεταναστών» συνεχώς αυξάνονται. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι αυτή τη στιγμή κατευθύνονται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Διεθνείς παρατηρητές κάνουν λόγο για «ποτάμια ανθρώπων, μια λαοθάλασσα».

20223874.jpg
© EPA/JOSE MENDEZ


H φωτορεπόρτερ Encarni Pindado καταγράφει την πορεία των καραβανιών από τη Γουατεμάλα προς τα σύνορα του Μεξικού.

Members of the Hondurian  caravan, travelling on top of lorries from Tapachula to Huixtla, south of Mexico. 7000 people enter Mexico on the  20th of October, an exodous fleeing from  violence, corrupted authorities and poverty, a collective action that  d

Members of the Caravan of migrants at the US/México fence in a symbolic event.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αντέδρασε καλώντας να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα ο αμερικανικός στρατός και οι ομοσπονδιακές συνοριακές αρχές.

20216353.jpg
© EPA/Maria de la Luz Ascencio


Και ως συνήθως επιδόθηκε σε έναν καταιγισμό tweets για την απειλή που συνιστούν στην εύρυθμη ζωή των Αμερικανών οι μετανάστες. «Η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Ελ Σαβαδόρ δεν κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά και να εμποδίσουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα τους και να έρθουν παράνομα στις ΗΠΑ. Τώρα, θα αρχίσουμε να κόβουμε ή να μειώνουμε σημαντικά την τεράστια ξένη βοήθεια που συνήθως τους δίνεται», έγραψε.

20214037.jpg
© EPA/Maria de la Luz Ascencio

20209410.jpg
© EPA/GABRIELA RIOS

20208851.jpg
© EPA/Rodrigo Pardo

«Κάθε φορά που βλέπετε ένα καραβάνι, ή ανθρώπους που έρχονται ή προσπαθούν να έρθουν παράνομα στη χώρα μας, να σκέφτεστε και να κατηγορείτε τους Δημοκρατικούς που δεν μας έδωσαν τις ψήφους για να αλλάξουμε τους άθλιους νόμους μας για τη μετανάστευση! Θυμηθείτε τις ενδιάμεσες εκλογές! Είναι τόσο άδικο για αυτούς που έρχονται νόμιμα» έγραψε ο Τραμπ.

20225498.jpg
© EPA/JIM LO SCALZO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ